Uusi isännöintitalo haastaa markkinajohtajat

Ponnistusvoimaa Provian ja Avaran fuusiolle tuo pääomasijoittaja Intera Partners, joka tuli enemmistöomistajaksi yhdistelmän uuteen emoyhtiöön DDY Groupiin. Provian ja Avaran aiemmat omistajat ja avainhenkilöt jatkavat osakkaina. Kauppahintoja ei julkistettu.

Uuden yhtiön liikevaihto yltää tänä vuonna noin 11 miljoonaan euroon, arvioi DDY:n hallituksen puheenjohtaja Mika Savolainen.

Viime vuonna Provian myynti oli 5,5 miljoonaa, Avaran 3,4 miljoonaa. Provian liikevoittomarginaali oli reilut 16 prosenttia ja Avaran vajaat neljä. Avaran heikomman kannattavuuden taustalla olivat Savolaisen mukaan investoinnit ja uusien toimipisteiden avaaminen.

Uusi yritys nousee Suomen isännöintimarkkinoilla viiden suurimman toimijan joukkoon, Savolainen arvioi. Nykyinen markkinajohtaja Realia Services teki viime vuonna 56 miljoonan euron myynnin. DDY:n tavoite markkinajohtajuudesta on siis kova. Yhtiö uskoo saavuttavansa sen orgaanisella kasvulla ja yrityskaupoilla.

DDY:n on tarkoitus panostaa asiakaspalveluun ja kehittää helppokäyttöisiä digipalveluja, joista taloyhtiöiden hallitus ja asukkaat voivat nähdä ajantasaista taloustietoa vaikka kännykästä ja varata esimerkiksi autopaikkoja tai saunavuoroja. Yhtiö lupaa asunto-osakeyhtiöiden isännöintiin samanlaista läpinäkyvyyttä kuin tähän mennessä on Savolaisen mielestä ollut asuntorahastojen kaltaisten isojen asiakkaiden isännöintipalveluissa.

Mikä DDY?

DDY Group tarjoaa Isännöinti- ja hallintopalveluja asunto-osakeyhtiöille ja asuntorahastoille. DDY Groupin alle yhdistyneet Provia ja Avara toimivat toistaiseksi omilla nimillään, ja syksyllä kokonaisuudelle julkistetaan uusi brändinimi. Yhtiöllä on 7 toimistoa Suomessa. Henkilöstöä on noin 100 ja liikevaihto ensi vuonna arviolta 11 milj. euroa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti