Uusi isännöintitalo haastaa markkinajohtajat

Ponnistusvoimaa Provian ja Avaran fuusiolle tuo pääomasijoittaja Intera Partners, joka tuli enemmistöomistajaksi yhdistelmän uuteen emoyhtiöön DDY Groupiin. Provian ja Avaran aiemmat omistajat ja avainhenkilöt jatkavat osakkaina. Kauppahintoja ei julkistettu.

Uuden yhtiön liikevaihto yltää tänä vuonna noin 11 miljoonaan euroon, arvioi DDY:n hallituksen puheenjohtaja Mika Savolainen.

Viime vuonna Provian myynti oli 5,5 miljoonaa, Avaran 3,4 miljoonaa. Provian liikevoittomarginaali oli reilut 16 prosenttia ja Avaran vajaat neljä. Avaran heikomman kannattavuuden taustalla olivat Savolaisen mukaan investoinnit ja uusien toimipisteiden avaaminen.

Uusi yritys nousee Suomen isännöintimarkkinoilla viiden suurimman toimijan joukkoon, Savolainen arvioi. Nykyinen markkinajohtaja Realia Services teki viime vuonna 56 miljoonan euron myynnin. DDY:n tavoite markkinajohtajuudesta on siis kova. Yhtiö uskoo saavuttavansa sen orgaanisella kasvulla ja yrityskaupoilla.

DDY:n on tarkoitus panostaa asiakaspalveluun ja kehittää helppokäyttöisiä digipalveluja, joista taloyhtiöiden hallitus ja asukkaat voivat nähdä ajantasaista taloustietoa vaikka kännykästä ja varata esimerkiksi autopaikkoja tai saunavuoroja. Yhtiö lupaa asunto-osakeyhtiöiden isännöintiin samanlaista läpinäkyvyyttä kuin tähän mennessä on Savolaisen mielestä ollut asuntorahastojen kaltaisten isojen asiakkaiden isännöintipalveluissa.

Mikä DDY?

DDY Group tarjoaa Isännöinti- ja hallintopalveluja asunto-osakeyhtiöille ja asuntorahastoille. DDY Groupin alle yhdistyneet Provia ja Avara toimivat toistaiseksi omilla nimillään, ja syksyllä kokonaisuudelle julkistetaan uusi brändinimi. Yhtiöllä on 7 toimistoa Suomessa. Henkilöstöä on noin 100 ja liikevaihto ensi vuonna arviolta 11 milj. euroa.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Konesaumattu rivipeltikatto – elinkaari pitenee korjaamalla

Aina ei tarvitse uusia koko kattoa – elinkaarta voidaan usein jatkaa oikein tehdyillä korjaustoimenpiteillä. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä. Kattotutka on toiminut suomalaisilla katoilla jo lähes 30 vuoden ajan.

Kattotutka Oy

6.4.2022

Peruskorjatako vai uusia koko hissi?

KITA: Edullisten tai väärin valittujen laitteiden elinkaari saattaa olla lyhyt ja niitä vaivaavat toimintahäiriöt. Hissin hankinnassa ja korjauksissa laatuun kannattaa panostaa ja käyttää tarvittaessa asiantuntijaa, joka tuntee alan uusimmat ratkaisut, olipa kyse vanhan hissin modernisoinnista tai uuden hissin hankinnasta. Asunto-osakeyhtiö voi hakea ARAlta avustusta, kun vanha kääntöovellinen hissi uusitaan automaattiovelliseksi hissiksi tai hissittömään taloon rakennetaan […]

22.11.2021

Taloyhtiöillä valistuksen paikka: Sekajätteisiin päätyy liian usein lajitteluun kelpaavaa jätettä

Uusi jätelaki astui voimaan viime kesänä. Osa uudesta jätelainsäädännöstä tulee voimaan portaittain vuosina 2022–2024. Jätelainsäädännön uudistuksen taustalla on EU:n jätesäädöspaketti, joka tähtää jätteiden määrän vähentämiseen, uudelleenkäytön lisäämiseen ja kierrätykseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti