United Bankers perustaa uuden UB Suomi Kiinteistöt Erikoissijoitusrahaston

United Bankers perustaa uuden UB Suomi Kiinteistöt Erikoissijoitusrahaston, jonka strategiana on sijoittaa vakaan tuoton kiinteistökohteisiin Suomessa.

Rahasto sijoittaa laajasti eri kiinteistökohteisiin, joihin lukeutuvat muun muassa palvelu- ja hoivakiinteistöt, toimistot, asunnot ja tontit. Rahaston tavoitteena on tarjota sijoittajalle noin 5-7 prosentin vuotuinen tuotto, minkä lisäksi se tarjoaa erinomaisen hajautuksen ja inflaatiosuojan. Uusi rahasto täydentää United Bankersin reaaliomaisuusrahastojen valikoimaa. Reaaliomaisuusrahastojen kohdesijoituksiin kuuluvat muun muassa metsä, infrastruktuuri ja kiinteistöt.

Uuden kiinteistörahaston salkunhoitajaksi on nimitetty DI Perttu Hokkanen. Hokkanen siirtyy United Bankersille Spondasta, jossa hän on toiminut yli 10 vuotta kiinteistösalkunhoidon tehtävissä. Salkunhoitajan tukena toimii Advisory Board, joka osallistuu rahaston kiinteistökohteiden analysointiin ja hankintaan. Advisory Boardiin kuuluu viisi Suomen kiinteistöalan tunnettua ammattilaista: rahoitusneuvos Matti Inha, yrittäjäneuvos Antti Peltoniemi, Jouni Lehtinen, Timo Sotavalta ja Erkka Valkila.

– Uusi rahasto tukee kasvustrategiaamme, jonka tavoitteena on luoda uusia, eri markkinatilanteisiin soveltuvia tuotteita nykyisille ja potentiaalisille asiakkaillemme. Kiinteistösijoitukset ovat erittäin kiinnostava vaihtoehto nykyisessä markkinatilanteessa, jossa osakemarkkinoiden volatiliteetti on lisääntynyt ja korot ovat edelleen alhaalla. Kiinteistörahasto tarjoaa mahdollisuuden vakaaseen ja inflaatiosuojattuun tuottoon sekä tasaiseen kassavirtaan. Olen erittäin tyytyväinen uuteen avaukseemme tässä kiinteistösijoittamisen tuotekategoriassa, ja rahasto vahvistaa asemaamme reaaliomaisuussijoittamisen kärkiosaajana Pohjoismaissa, sanoo United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson.

Rahaston myynti on käynnistetty 19.11. ja sen ensimmäinen merkintäpäivä on 31.1.2019. Jatkossa rahasto on avoinna merkinnöille neljännesvuosittain.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

4.10.2023

Kiinteistöpalvelujen kysynnän odotetaan laskevan

Kiinteistöpalvelualan suhdannetilanne heikkenee, mutta siitä huolimatta ammattitaitoisen työvoiman puute pysyy merkittävänä vaikeutena. Hakijoiden puute on suurin syy rekrytointivaikeuksille.

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti