Työtapaturmat ovat vähentyneet NCC-konsernissa

Myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän turvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön.

Työmaiden tapaturmat ovat NCC:llä vähentyneet vuodesta 2011 lähes 40 prosenttia. Suomessa vastaava luku on 46. Tämä myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän turvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön. Awareness Dayssa työturvallisuudesta keskustellaan koko konsernin kaikilla työmailla.

Työmaan onnettomuuksien määrä on vähentynyt Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa, kaikilla liiketoiminta-alueilla.

– Tavoitteemme on nolla tapaturmaa. Jokainen onnettomuus on liikaa. Samalla voimme todeta, että NCC:n työmaiden turvallisuusaloitteet ovat tuottaneet tulosta. Keskustelut, joita nyt Awareness Dayssa käydään, ovat avainasemassa jatkuvassa ponnistelussa turvallisuuden lisäämiseksi, NCC:n konsernijohtaja Peter Wågström sanoo.

Tämä on neljäs vuosi, kun NCC järjestää Awareness Dayn. Työt keskeytetään klo 9.00 kaikilla NCC:n työmailla kaikissa toimintamaissa, ja aloitetaan konserninlaajuinen keskustelu omasta työympäristöstä sekä toimenpiteistä henkilöstön työturvallisuuden ja –terveyden parantamiseksi.

– Painotamme tänä vuonna työpaikan siisteyden ylläpitämistä. Käytämme 5S-menetelmää, joka sisältää: sortteeraa (lajittele), systematisoi (järjestä), standardisoi, siivoa, seuraa (kehitä). Työpaikan siisteyden ylläpitäminen myös pienentää onnettomuusriskiä. Korostamalla työturvallisuuden merkitystä ja keskustelemalla työmaan turvallisuudesta voimme vaikuttaa työntekijöiden asenteisiin ja käyttäytymismalleihin, Awareness Daysta vastaava, konsernin työturvallisuusjohtaja Lars Gunnar Larsson sanoo.

NCC otti Awareness Dayn käyttöön vuonna 2011. Siitä vuoden 2014 puoliväliin mennessä työmaiden onnettomuuksien määrä on vähentynyt konsernissa lähes 40 prosenttia. NCC:n tavoite on vähentää työmaan onnettomuudet nollaan. NCC:llä on myös nollatoleranssi turvallisuussääntöjen noudattamatta jättämisessä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hulevesiä

23.3.2023

Suomen Kiinteistölehti seuraa maaliskuussa hulevesiä

Maaliskuun Suomen Kiinteistölehdessä seurataan kaupunkitulvien torjumista ja uusitaan salaojia. Kysyimme eduskuntapuolueilta, mitä ne aikovat tehdä taloyhtiöille tärkeiden asioiden eteen tulevalla vaalikaudella. Lehdessä saadaan myös vinkkejä riitaisasta yhtiökokouksesta selviytymiseen.

18.11.2022

Hypo ennustaa asuntojen hintoihin reipasta laskua

Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna enemmän kuin kertaakaan vuoden 1995 jälkeen, ennustaa asuntoluottoihin erikoistunut Hypo-pankki. Syynä tähän on inflaatio. Laskun ennustetaan kuitenkin olevan lyhytaikainen.

kiinteistövakuutusmaksut

1.11.2022

Vakuutusmaksuihin tulossa merkittäviä korotuksia

Taloyhtiöiden kiinteistövakuutusmaksut nousevat merkittävästi vuonna 2023, varoittaa Howden Finland. Maksunkorotuksien suurin syy on korkea rakennuskustannusindeksi. Vakuutusmaksujen suuruus kuitenkin vaihtelee taloyhtiöittäin.

mökkeilyn maksut

9.6.2023

Mökkeilyn kuntakohtaiset maksut vaihtelevat reilusti

Kuntakohtaisia maksuja lankeaa mökkiläiselle maksettavaksi kalliimmissa mökkikunnissa lähes kaksinkertainen määrä verrattuna edullisimpaan kuntaan, selviää Omakotiliiton tekemästä vertailusta. Erityisesti ovat nousseet sähkömaksut.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti