Työtapaturmat ovat vähentyneet NCC-konsernissa

Myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän turvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön.

Työmaiden tapaturmat ovat NCC:llä vähentyneet vuodesta 2011 lähes 40 prosenttia. Suomessa vastaava luku on 46. Tämä myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän turvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön. Awareness Dayssa työturvallisuudesta keskustellaan koko konsernin kaikilla työmailla.

Työmaan onnettomuuksien määrä on vähentynyt Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa, kaikilla liiketoiminta-alueilla.

– Tavoitteemme on nolla tapaturmaa. Jokainen onnettomuus on liikaa. Samalla voimme todeta, että NCC:n työmaiden turvallisuusaloitteet ovat tuottaneet tulosta. Keskustelut, joita nyt Awareness Dayssa käydään, ovat avainasemassa jatkuvassa ponnistelussa turvallisuuden lisäämiseksi, NCC:n konsernijohtaja Peter Wågström sanoo.

Tämä on neljäs vuosi, kun NCC järjestää Awareness Dayn. Työt keskeytetään klo 9.00 kaikilla NCC:n työmailla kaikissa toimintamaissa, ja aloitetaan konserninlaajuinen keskustelu omasta työympäristöstä sekä toimenpiteistä henkilöstön työturvallisuuden ja –terveyden parantamiseksi.

– Painotamme tänä vuonna työpaikan siisteyden ylläpitämistä. Käytämme 5S-menetelmää, joka sisältää: sortteeraa (lajittele), systematisoi (järjestä), standardisoi, siivoa, seuraa (kehitä). Työpaikan siisteyden ylläpitäminen myös pienentää onnettomuusriskiä. Korostamalla työturvallisuuden merkitystä ja keskustelemalla työmaan turvallisuudesta voimme vaikuttaa työntekijöiden asenteisiin ja käyttäytymismalleihin, Awareness Daysta vastaava, konsernin työturvallisuusjohtaja Lars Gunnar Larsson sanoo.

NCC otti Awareness Dayn käyttöön vuonna 2011. Siitä vuoden 2014 puoliväliin mennessä työmaiden onnettomuuksien määrä on vähentynyt konsernissa lähes 40 prosenttia. NCC:n tavoite on vähentää työmaan onnettomuudet nollaan. NCC:llä on myös nollatoleranssi turvallisuussääntöjen noudattamatta jättämisessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.2.2022

Taloyhtiöt haluavat lisää toimivaltaa asumisrauhan ylläpitämiseksi

Usein toistuvia häiriöitä aiheuttavat samat tahot. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen tekemän kyselyn mukaan vuokralainen on asumisrauhan häiritsijänä lähes puolessa tapauksista. 27 % tapauksista häiriön aiheuttajana on osakkaan vuokralainen tai vieras, ja 15 % yhtiön osakas.

11.1.2017

Turvallisuusindeksi torjuu työtapaturmia ja pienentää vakuutusmaksuja

Safetum Oy tuo yrityksille Oma Pelastusvalvoja-palvelun, joka mahdollistaa turvallisuusindeksin avulla työturvallisuuden reaaliaikaisen seurannan ja hallinnan. Turvallisuusindeksi mittaa sekä analysoi yrityksen työturvallisuuden tilaa sekä tekee tarvittavat hälytykset indeksissä tapahtuvien muutosten perusteella. ”Olemme äärimmäisen innoissamme torjumassa työtapaturmia palvelun avulla ja edistämässä työssä käymisen turvallisuutta ja hyvinvointia”, sanoo Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

11.5.2017

Työturvallisuus Constissa on merkittävästi parantunut

Korjausrakentamiseen erikoistuneen Constin työmaaturvallisuus on parantunut merkittävästi. Muun muassa turvapuistokäyntien myötä yhtiön tapaturmamäärät on saatu puolitettua vuosina 2014–2016. Parannus työturvallisuudessa käy ilmi kolmen vuoden seurantajaksolla, jonka kuluessa työtapaturmat lähes puolittuivat.

4.7.2016

Kiinteistötahkola osti Kiipro Oy:n Vantaalla

Kiinteistö-Tahkola Helsinki Oy on ostanut Vantaalla sijaitsevan Kiipro Oy:n isännöintiliiketoiminnan sen aikaisemmalta omistajalta Sauli Stoltilta. Kaupan ansiosta Kiipro Oy:n taloyhtiöasiakkaat pääsevät isännöintiin ja vuokra-asuntovälitykseen keskittyneen Kiinteistötahkolan hoidettavaksi. Kiinteistötahkola-konserni on tänä vuonna tehnyt kaksi yrityskauppaa pääkaupunkiseudulla ja yhden Oulussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti