Työhyvinvointia edistävät toimistotilat suunnitteilla Lahteen

Entisen oikeustalon tontille Lahteen on suunnitteilla uudella konseptilla rakennettuja toimistotiloja. Taustalla on ajatus. että hyvinvoiva ihminen on yritykselle tuottavampi kuin ihminen, jolla on terveysongelmia, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat (15.9.2020)

Kiinteistösijoitusyhtiö Kinoksen tulevan ”energisoivan toimistorakennuksen” tiloista puolet on jo vuokrattu. Jos vielä 20 prosenttia tulee vuokratuksi, rakentaminen voi alkaa purkutöillä keväällä 2021. Rakennuksen valmistumisajankohta olisi vuonna 2022. Kinoksen toimitusjohtaja Arto Korhonen luottaa siihen, että rakentaminen voi alkaa suunnitellusti.

Oikeustalon tontille rakennetaan 8-kerroksinen talo, johon tulee kattopuutarha ja terassi kuntoilumahdollisuuksineen. Sisätilat varustetaan antimikrobisilla pinnoilla, laadukkaalla akustiikalla ja ihmisen luontaista vuorokausirytmiä jäljittelevällä valaistuksella. Ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan polkupyöräparkki, yhteissähköpyöriä ja niiden latauspiste. Polkupyöriä voi puhdistaa ja huoltaa talon tarjoamilla välineillä. Katutasossa on myös kokoustiloja ja lounaskahvila. Vuokralla olevat yritykset saavat vuokranalennusta, jos ne käyttävät talossa toimivia hyvinvointipalveluita.

Koska tietotyöläiset ovat sisätiloissa lähes koko työaikansa, ei ole ollenkaan se ja sama, millaisissa tiloissa työtä tehdään, Korhonen sanoo. Hän perustaa näkemyksensä siihen, että hyvinvoiva ihminen on yritykselle kannattavampi kuin terveysongelmista kärsivä. Valtaosalla tietotyöläisistä on jo kansainvälisten tutkimustulosten mukaan terveysongelmia, Korhonen toteaa.

Kinoksella on kokemusta uudenlaisesta tilojen suunnittelusta hyvää palautetta saaneesta Malskista. Vanha panimorakennus Lahden keskustassa avautui keväällä yritystoiminnalle, taide-, juliste- ja muotoilumuseolle, tapahtumasalille, cowork-yhteisölle, ravintolalle, kahvila-paahtimolle ja panimopubille.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

16.1.2023

Asumisviihtyvyys huomioon

Rakennuksen asumisviihtyvyyteen vaikuttavat keskeisesti asumisterveys ja esteettömyys. Muun muassa sisäilman laadulla ja äänieristyksellä on paljon merkitystä. Asumisviihtyvyyteen tulee panostaa jo rakennusvaiheessa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti