Työhyvinvointia edistävät toimistotilat suunnitteilla Lahteen

Entisen oikeustalon tontille Lahteen on suunnitteilla uudella konseptilla rakennettuja toimistotiloja. Taustalla on ajatus. että hyvinvoiva ihminen on yritykselle tuottavampi kuin ihminen, jolla on terveysongelmia, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat (15.9.2020)

Kiinteistösijoitusyhtiö Kinoksen tulevan ”energisoivan toimistorakennuksen” tiloista puolet on jo vuokrattu. Jos vielä 20 prosenttia tulee vuokratuksi, rakentaminen voi alkaa purkutöillä keväällä 2021. Rakennuksen valmistumisajankohta olisi vuonna 2022. Kinoksen toimitusjohtaja Arto Korhonen luottaa siihen, että rakentaminen voi alkaa suunnitellusti.

Oikeustalon tontille rakennetaan 8-kerroksinen talo, johon tulee kattopuutarha ja terassi kuntoilumahdollisuuksineen. Sisätilat varustetaan antimikrobisilla pinnoilla, laadukkaalla akustiikalla ja ihmisen luontaista vuorokausirytmiä jäljittelevällä valaistuksella. Ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan polkupyöräparkki, yhteissähköpyöriä ja niiden latauspiste. Polkupyöriä voi puhdistaa ja huoltaa talon tarjoamilla välineillä. Katutasossa on myös kokoustiloja ja lounaskahvila. Vuokralla olevat yritykset saavat vuokranalennusta, jos ne käyttävät talossa toimivia hyvinvointipalveluita.

Koska tietotyöläiset ovat sisätiloissa lähes koko työaikansa, ei ole ollenkaan se ja sama, millaisissa tiloissa työtä tehdään, Korhonen sanoo. Hän perustaa näkemyksensä siihen, että hyvinvoiva ihminen on yritykselle kannattavampi kuin terveysongelmista kärsivä. Valtaosalla tietotyöläisistä on jo kansainvälisten tutkimustulosten mukaan terveysongelmia, Korhonen toteaa.

Kinoksella on kokemusta uudenlaisesta tilojen suunnittelusta hyvää palautetta saaneesta Malskista. Vanha panimorakennus Lahden keskustassa avautui keväällä yritystoiminnalle, taide-, juliste- ja muotoilumuseolle, tapahtumasalille, cowork-yhteisölle, ravintolalle, kahvila-paahtimolle ja panimopubille.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

20.6.2022

Mitä maalämpö vaatii?

Maalämpöjärjestelmä voi olla taloyhtiölle hyvä vaihtoehto lämmityskustannusten leikkaamiseen. Järjestelmää harkittaessa kannattaa kuitenkin perehtyä sen reunaehtoihin ja teknisiin vaatimuksiin.

7.3.2022

Isännöitsijäntodistus kannattaa lukea huolella

Kiireellä tehdyt kaupat voivat tuottaa kaupanteon jälkeen karvaita yllätyksiä. Jos esimerkiksi putki-, julkisivu- ja piharemontteja on pantattu vuosi toisensa jälkeen eteenpäin, ne tulevat jossain vaiheessa väkisin toteutettaviksi. Isojen korjausinvestointien myötä taloyhtiö voi saada taakakseen raskaan ja pitkäaikaisen lainataakan, joka nostaa myös asumiskustannuksia.

taloyhtiölaina kallistunut reippaasti

2.9.2022

Uusi taloyhtiölaina kallistunut roimasti

Uuden taloyhtiölainan hinta on noussut reippaasti, selviää Suomen Kiinteistölehden tuoreesta lainavertailusta. Korkojen nousu tuntuu myös vanhoissa taloyhtiölainoissa. Myös sijoitusasuntolainan hinta on nousussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti