Tyhjien asuntojen vuokrataloyhtiöille helpotusta

Hallitus avittaa aiempaa vahvemmin tyhjilleen jääneiden ARA-vuokratalojen purkamista. Purkuavustusta voi jatkossa saada enimmillään 90 prosenttia purkamiskustannuksista, kertoo Yle.

Ympäristöministeriön valmisteleman asetuksen mukaan asuntojen purkamista suunnitteleville vuokrataloyhtiöille jäisi maksettavaksi 10 prosenttia purkamiskustannuksista sekä jätehuoltokustannukset. Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan alkuvuodesta ja se koskettaisi purettavia kerrostaloja, jotka sijaitsevat kunnassa, jonka asuntomarkkinatilanteessa ja väestömäärässä tapahtuneet muutokset ovat vaikeuttaneet vuokrataloyhtiöiden toimimista tai jos taloyhtiöllä on merkittäviä talousvaikeuksia. Muissa tapauksissa purkuavustus olisi jatkossakin enintään 70 prosenttia purkamiskustannuksista.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n valvontapäällikkö Sami Turusen mukaan vuokra-asuntojen purkamisesta hyötyvät myös vuokrayhtiön muut asukkaat. Purkamisen myötä yhtiöiden jäljellä oleviin asuntoihin ei kohdistu liian suuria vuokrankorotuksia, kun kulut tyhjistä asunnoista poistuvat.

Tyhjiä ARA-asuntoja oli vuoden 2019 maaliskuussa 8 900, ilmenee ARA:n vuokra-asuntojen asuntomarkkinakatsauksesta (1/2019). Suhteellisesti eniten tyhjiä ARA-asuntoja oli Kemissä, Juupajoella ja Hyrynsalmella.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vanhojen osakeasuntojen hinnat

27.10.2023

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kertoo Tilastokeskus. Erityisesti hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla. Uusien asuntojen kauppa käy yhä heikosti.

tyhjät vuokra-asunnot

29.9.2023

KTI: Tyhjien asuntojen määrä kääntyi laskuun

Tyhjillään olevien vuokra-asuntojen osuus laski kesällä lähes kaikissa suurissa kaupungeissa viime kevääseen verrattuna. Ainoastaan Vantaalla tyhjien asuntojen osuus jatkoi nousuaan.

asuntojen hintojen

6.4.2023

Danske Bank: asuntojen hintojen lasku pysähtyy

Danske Bankin asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat laskevat hieman kesää kohden, mutta kääntyvät loppuvuonna jo nousuun. Pankki ennustaa patoutuneen kysynnän kääntävän uudisrakentamisen kasvuun.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti