Turvallisuusindeksi torjuu työtapaturmia ja pienentää vakuutusmaksuja

Safetum Oy tuo yrityksille Oma Pelastusvalvoja-palvelun, joka mahdollistaa turvallisuusindeksin avulla työturvallisuuden reaaliaikaisen seurannan ja hallinnan. Turvallisuusindeksi mittaa sekä analysoi yrityksen työturvallisuuden tilaa sekä tekee tarvittavat hälytykset indeksissä tapahtuvien muutosten perusteella.

”Olemme äärimmäisen innoissamme torjumassa työtapaturmia palvelun avulla ja edistämässä työssä käymisen turvallisuutta ja hyvinvointia”, sanoo Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

Safetumin suurimpana asiakkaana Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia on ottanut palvelun käyttöön asiakkailleen osana vakuutuspalveluita.

”Työturvallisuuden tavoitteellistaminen auttaa meitä ja asiakkaita kehittämään ja hahmottamaan kokonaiskuvaa työturvallisuudesta. Haluamme tietää missä mennään ja datan avulla pystytään vähentämään työtapaturmia”, Fennian riskipäällikkö Miko Kortesalo sanoo ja näkee suuntauksen positiivisena.

Yritys voi säästää vakuutusmaksuissa huolehtimalla työturvallisuudesta. Oma Pelastusvalvoja-palvelun turvallisuusindeksillä pystyy selkeästi osoittamaan turvallisuudentilan.

Jokaiseen yritykseen, jokaiselle työntekijälle

Työntekijät ilmoittavat päivittäisistä turvallisuushavainnoista palveluun, joka analysoi tiedon ja siirtää sen käsiteltäväksi vastuuhenkilölle. Esimiehet voivat palvelun avulla tunnistaa vaarat ja arvioida riskit. Kertynyttä dataa voidaan hyödyntää ennakointiin ja tilastotietojen tarkastelemiseen. ”Tähän asti turvallisuushavainnot ja riskienarvioinnit ovat eläneet erillään toisistaan Excelissä. Turvallisuusindeksi yhdistää ne yhdeksi samaksi kokonaisuudeksi”, Jurvelin kertoo.

Mitä enemmän tunnistamme vaaroja, sitä vähemmän meille sattuu tapaturmia.

Työtapaturmat aiheuttavat yrityksille vuosittain 487 milj. välittömät ja välilliset 1,5-2mrd. kustannukset (Sosiaali- ja terveysministeriön työturvallisuusosasto, 2012.) Turvallisuustilan seuranta tuo selkeän tuottavuusloikan koko yhteiskunnalle.

Työelämä ja -ympäristöt ovat jatkuvassa murrosvaiheessa. Tuttujen riskien ympärille nousee uusia ennalta-arvaamattomia uhkia, joita voidaan havaita ja minimoida seurannalla. Muutoksenhallinta on kaikille iso haaste ja siihen kaivataan keinoja. ”Turvallisuusindeksi näyttää ylimmälle johdolle konkreettisesti kokonaiskuvan työturvallisuudesta”, mainitsee Kortesalo.

”Oma Pelastusvalvoja-palveluun kuuluva turvallisuusindeksi toimii ikään kuin yrityksen turvallisuusasiantuntijana, joka huomioi riskit, puutteet ja kertoo mihin tulisi kiinnittää enemmän huomiota”, päättää Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

Safetum on kiinteistöjen pelastusvalvontaan erikoistunut palveluyritys, joka teki valvomissaan kiinteistöissä noin 30 000 turvallisuushavaintoa vuoden 2015 aikana. Safetum toimii koko maassa ja sen palveluksessa työskentelee lähes 20 pelastusturvallisuuden ammattilaista. Safetumin tärkein tuote on Oma Pelastusvalvoja -palvelu, jonka käyttäjät ovat asunto-osakeyhtiöitä ja yritysten toimitilakiinteistöjä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kaukolämmön perusmaksu

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Miten pienentää taloyhtiön kaukolämmön perusmaksua

Säästöjä tavoitellessa kannattaa kaukolämmön kulutuksen vähentämisen lisäksi huomioida perusmaksuosuus. Kaukolämmön perusmaksua voi pienentää tasoittamalla kulutuspiikkejä ja parantamalla jäähtymää.

Wattinen

29.4.2022

Näillä vinkeillä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi asumisessa

Asuminen muodostaa suurimman osan suomalaisen hiilijalanjäljestä. Isännöintiliitto listasi viisi tapaa, joilla kerrostalossa asuva ihminen voi pienentää hiilijalanjälkeään.

huonelämpötilaa

12.12.2022

Alenna huonelämpötilaa oikein

Huonelämpötilan pienentämiseen ei riitä pelkkä patterin termostaatin pyöräytys pienempään asentoon. Rakennuksessa, jossa on vesikiertoinen patteri- ja lämmitysjärjestelmä, voidaan lämmityksen tehoa säätää verkostoon menevän veden lämpötilaa alentamalla. Tämä tehdään automaattisen säätöjärjestelmän avulla.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti