Turvallista asumista hyvin hoidetussa taloyhtiössä

Korjaushanke lähtee taloyhtiössä usein hitaasti liikkeelle, mutta parantaa vauhtiaan. Hanke kannattaa tuoda hyvissä ajoin kaikkien tietoon, mutta toisaalta hyvä hankesuunnitelma ei sido liikaa toteuttajien käsiä. Isännöitsijänkään ei tarvitse olla joka alan asiantuntija, mutta hänen tulee osata projektin hallinta.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden syyskuun numero, jonka saat myös Kiinteistömessuilta Helsingin Messukeskuksesta 26.–27. syyskuuta.

Matti Valli ja Kaisa Salminen kertovat kahden artikkelin paketissa, kuinka hankesuunnittelu käynnistetään ja viedään maaliin onnistuneesti. Jukka Nortion artikkelissa asiantuntijat kannustavat isännöitsijää hakemaan rohkeasti eri alojen asiantuntijoiden apua, kun sitä tarvitaan. Isännöinnin ja kiinteistönhoidon yhteisiä ja kansallisia piirteitä puolestaan luodataan viiden maan asiantuntijoiden avulla.

Kaksi tärkeää asuinkiinteistön turvallisuuden osatekijää ovat taaperoiden turvallisuus ja kiinteistön hyvä avainhallinta. Näistä kerromme syyskuun numerossa, ja myös avaimiin, asukkaiden tietosuojaan ja muihin asumisen arkeen liittyvistä vastuista.

Yhteisöllisyyden paluusta sekä naapurisovusta ja -avusta kertovat kaksi laajaa artikkelia. Naapurien välisen yhteistyön laajentamista taloyhtiöiden väliseksi käsittelee puolestaan Jukka Sirenin artikkeli kolmesta Espoonlahden taloyhtiöstä, jotka ryhtyivät remontoimaan kylpyhuoneitaan yhdessä.

Muraalit eivät ole töhryjä, vaan toivottuja ja tilattuja taideteoksia, jotka tuovat myös tekijöilleen hyvää mieltä, kerrotaan Mervi Ala-Prinkkilän kahdessa artikkelissa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Ja tavataan Kiinteistömessuilla!

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti