Tupakointikieltoja haettu kymmeniä

Toukokuun alkuun mennessä taloyhtiöille oli myönnetty Helsingissä 57 tupakointikieltoa huoneistoparvekkeille ja piha-alueille, kertoo Helsingin Sanomat.

Tampereen seudulla kieltoja oli myönnetty toukokuun alkuun mennessä 25, Kuopiossa 18 ja Lahdessa 10. Viime vuoden lokakuussa kieltoja oli voimassa Suomen Kiinteistöliiton tietojen mukaan 150 kappaletta. Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Huplin mukaan hakemuksia tupakointikielloille tehdään eniten syksyisin. Asuinhuoneistojen sisälle kieltoja on haettu vähemmän, Helsingissä yksi kappale. Tällaisten tupakointikieltojen edellytykset ovat tiukemmat ja Helsingissä kieltohakemuksia onkin hylätty useampia.

Tupakointikiellon hakemiseen tarvitaan taloyhtiön yhtiökokouksen enemmistöpäätös. Tupakointikiellon kustannukset ovat 500 eurosta 1500 euroon, minkä lisäksi tulevat yhtiökokousten järjestämiskustannukset ja isännöitsijänpalkkiot sekä sekä käräjäoikeudesta haettavan lainvoimaisuustodistuksen kustannukset.

Lue lisää Helsingin sanomien artikkelista.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.11.2021

Yhä useammassa taloyhtiössä on nyt maksettava vedestä kulutuksen mukaan

Vedenkulutuksen mittaamisen muutokset koskevat niitä taloyhtiöitä, joissa on lain voimaantulon eli 23.11.2020 jälkeen haettu rakennuslupaa käyttövesiputkistojen uusimiselle tai uudisrakentamiselle. − Näihin kohteisiin on pitänyt asentaa kylmän ja lämpimän veden kulutusta mittaavat etäluettavat vesimittarit, joita on nyt käytettävä taloyhtiön vesikustannusten jakamiseen, kertoo Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy. Muutos ei edelleenkään koske niitä taloyhtiöitä, […]

7.4.2022

OP: Mökkilainojen kysyntä yhä korkealla – myrskyjen aiheuttamat vahingot lisääntyneet viime vuosina

Koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna mökkilainan suosio on edelleen korkealla, sillä vapaa-ajan asuntojen lainoja on haettu kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 13 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020. Viime vuoden huippulukemiin verrattuna vapaa-ajan asuntojen ostoon ja rakentamiseen haettujen lainojen määrä kuitenkin laski alkuvuonna lähes kolmanneksella. – Viime vuoden ensimmäisinä kuukausina vapaa-ajan asuntoihin haettujen lainahakemusten määrä oli […]

3.1.2017

Tupakkalaki antaa nyt mahdollisuuden hakea tupakointikieltoja

Taloyhtiöt voivat ryhtyä hakemaan kunnalta tupakointikieltoja, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Kielloilla voidaan suitsia tupakointia huoneistoparvekkeilla ja -pihoilla ja myös asuinhuoneistojen sisällä. Kiinteistöliiton päälakimiehen Jenni Huplin mukaan taloyhtiöt ovat vielä odottavalla kannalla.

28.4.2017

Tupakointi

Tupakointi ja sen rajoittaminen herättävät keskustelua taloyhtiöissä. Yhtäältä on kyse jokaisen oikeudesta savuttomaan asumiseen ja elämään. Toisaalta tupakointi nähdään henkilökohtaiseen vapauteen ja yksityiselämän suojaan liittyvänä asiana, jonka rajoittaminen koetaan perusoikeuteen puuttumisena.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti