Tupakansavusta kallis remonttilasku

Tupakansavusta aiheutuneiden hajuhaittojen poistaminen voi merkitä pienessäkin asunnossa pahimmillaan yli 15 000 euron remonttia, kirjoittaa Taloussanomat.

Hajuhaittojen poistamisen aiheuttamat kustannukset riippuvat siitä, kuinka kauan ja kuinka paljon asunnossa on poltettu. Otsonoinnilla ja ionisoinnilla pääsee vähäisemmistä hajuhaitoista eroon korkeintaan muutaman sadan euron kustannuksilla, kertoo Taloussanomille Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Kojamon (ent. VVO) asiakkuusjohtaja Juha Heino arvioi tyypillisen pienen kaksion tupakkaremontin hinnaksi 6000–7000 euroa pitäen sisällään maalauksen ja lattiamateriaalien vaihdon. Hänen mukaansa pahimmillaan asunnon kiintokalusteet joudutaan vaihtamaan, jolloin remontin hinta voi nousta jopa 15 000 euroon.

Tupakansavun aiheuttaman kustannusriskin takia vuokranantajat suosivatkin mieluimmin kokonaan tupakoimattomia vuokralaisia. Uusissa vuokra-asunnoissa tupakointi onkin säännönmukaisesti kielletty.

Lue lisää Taloussanomien alkuperäisestä artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

ARA-asuntorakentaminen

1.3.2023

ARA-asuntorakentaminen kääntyi viime vuonna laskuun

Rakennuskustannusten kallistuminen ja korkotason nousu vähensivät valtion tukeman kohtuuhintaisen ARA-asuntotuotannon aloituksia vuonna 2022. Aloitetuista kohteista puolet rakennetaan pääkaupunkiseudulle. Myös vapaarahoitteinen asuntorakentaminen väheni.

12.7.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vedensäästöpalvelu maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa

Vedenkulutus muodostaa yhden kiinteistöjen suurimmista kulueristä. Vanhat vesikalusteet ja liian suuri vedenpaine saattavat aiheuttaa jopa satoja litroja vedenhukkaa päivittäin. Yksinkertaisilla toimenpiteillä vettä on kuitenkin mahdollista säästää jopa 20 prosenttia.

Smartvatten

kulunvalvonta

16.11.2023

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi viitisen vuotta sitten pahasta huumeongelmasta. Yhtiössä oli toistuvia häiriöitä, kuten töhrimistä ja murtoja. Ongelmat ratkaistiin uusimalla lukitus ja ottamalla käyttöön kameravalvonta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti