Tietoturvamerkki ja opas verkkoremonttiin

Monessa kodissa on nykyään Internetin välityksellä käytettäviä älykkäitä laitteita ja palveluja: älytelevisioita, älytermostaatteja, valvontakameroita… Älylaitteet kuljettavat tietoa Internetin kautta ja viestivät muiden älytuotteiden kanssa. Näihin laitteisiin ja palveluihin liittyy tietoturvariskejä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut Tietoturvamerkin, jonka tarkoituksena on auttaa tekemään tietoturvallisia valintoja laitteita ja palveluja hankittaessa. Se helpottaa myös laitteiden ja palvelujen tietoturvallista käyttöä.

Tietoturvamerkki osoittaa, että tuote tai palvelu täyttää Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asettamat tietoturvavaatimukset. Tietoturvamerkin omaava tuote tai palvelu on suunniteltu turvaamaan sen käyttäjää ja hänen tietojaan yleisimmiltä uhilta Internetissä. Lisäksi ostaja saa ennen hankintapäätöstään tietoa siitä, kuinka pitkään tuotteelle tai palvelulle on saatavissa tietoturvapäivityksiä.

Taloyhtiön tavallisella osakkaalla on siten enemmän mahdollisuuksia huolehtia tietoturvasta, suojella yksityisyyttään ja ennaltaehkäistä vahinkoja, joita laitteiden ja palvelujen kautta tapahtuvat hyökkäykset voisivat aiheuttaa hänelle tai taloyhtiön järjestelmille.

*********

Traficom on myös julkaissut oppaan merkittävää peruskorjausta suunnitteleville taloyhtiöille sisäverkkojen rakentamisvelvoitteesta. Huoneistoihin asti ulottuvissa laajoissa sähkö- tai putkiremonteissa on myös sisäverkko uudistettava, jos taloyhtiössä ei ennestään ole nopeita laajakaistayhteyksiä tukevaa sisäistä viestintäverkkoa ja jos uuden sisäisen viestintäverkon rakentaminen peruskorjaushankkeen yhteydessä on rakennusteknisesti perusteltua.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.8.2016

Jäteopas-mobiilisovellus auttaa roskien lajittelussa

Mihin roskikseen kuuluu rikkinäinen juomalasi tai tyhjä mehutölkki? Pääkaupunkiseudun lajitteluohjeet löytyvät nyt Jäteopas-mobiilisovelluksesta, jonka on julkaissut Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. HSY:n viimesyksyisen kuluttajakyselyn mukaan internet on suosittu paikka etsiä vastauksia lajittelukysymyksiin.

22.10.2020

Kaupallinen yhteistyö

Mittaustieto auttaa kerrostalon energiahukan jäljille

Lämmityskauden alkaessa monessa taloyhtiössä kipuillaan sisälämpötilojen kanssa. Mittaustieto voidaan valjastaa parantamaan asumisolosuhteita ja säästämään samalla taloyhtiön kustannuksia. Maksutta ladattava taloyhtiön dataopas neuvoo, kuinka se tehdään.

HSY

20.6.2017

Taloyhtiöt tarvitsevat asiantuntemusta huoltoyhtiöiden kilpailutuksessa

Suuri osa taloyhtiöistä ostaa kiinteistönhoitopalveluita – esimerkiksi siivousta ja pihan aurausta – ulkopuoliselta huoltoyhtiöltä. Kun huoltoyhtiön työnjälki ei miellytä, huoltoa lähdetään herkästi kilpailuttamaan. Kilpailutus ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.

13.10.2014

Taloyhtiön putkiremontti voidaan tehdä monella tavalla

Putkiremonttia tehdään vuosittain lukuisissa taloyhtiöissä. Silti putkiremontti on monelle asunnonomistajalle peikko – sitä pelätään ja siitä liikkuu paljon harhaluuloja. Juuri ilmestynyt Jokaisen putkiremonttiopas (Kiinteistöalan Kustannus Oy) kannustaa taloyhtiön osakkaita ottamaan selvää remonttivaihtoehdoista sekä niiden eroista ja kustannuksista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti