Traficom

Uusimmat artikkelit

21.4.2021

Toimivat nettiyhteydet sujuvan etätyön edellytys

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin keräämien tietojen mukaan vuoden 2020 lopussa kiinteä, latausnopeudeltaan 100 megainen laajakaistayhteys oli saatavilla 65 %:iin suomalaisista kotitalouksista. Kesämökeistä vain murto-osalla oli mahdollista hankkia vastaava laajakaistayhteys. Mobiiliverkoissa 100 megan yhteys kattaa jopa 93 % suomalaisista kotitalouksista.

11.2.2020

Tietoturvamerkki ja opas verkkoremonttiin

Monessa kodissa on nykyään Internetin välityksellä käytettäviä älykkäitä laitteita ja palveluja: älytelevisioita, älytermostaatteja, valvontakameroita… Älylaitteet kuljettavat tietoa Internetin kautta ja viestivät muiden älytuotteiden kanssa. Näihin laitteisiin ja palveluihin liittyy tietoturvariskejä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut Tietoturvamerkin, jonka tarkoituksena on auttaa tekemään tietoturvallisia valintoja laitteita ja palveluja hankittaessa.

30.1.2020

Peruskorjattaville taloyhtiöille opas sisäverkkojen rakentamiseen

Kun taloyhtiöön on tulossa merkittävä peruskorjaus, myös sisäverkko on pääsääntöisesti uudistettava. Traficom on julkaissut oppaan sisäverkkojen rakentamisvelvoitteesta saneerausta suunnitteleville tai toteuttaville taloyhtiöille. Lain tarkoittamissa peruskorjaushankkeissa, kuten huoneistoihin yltävissä laajoissa sähkö- tai putkiremonteissa, on uudistettava myös sisäverkko, jos rakennuksessa tai kiinteistössä ei ole vielä nopeita laajakaistayhteyksiä tukevaa sisäistä viestintäverkkoa ja jos verkon rakentaminen peruskorjauksen yhteydessä on […]