Tietosuojavaltuutetulta ohjeita taloyhtiöille

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut ohjeita vuonna 2018 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen soveltamisesta taloyhtiöiden toiminnassa. Ohjeet on koottu yhdessä asumis- ja kiinteistöalan toimijoiden kanssa.

Usein kysyttyä henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä -sivulla käsitellään tyypillisimpiä taloyhtiön toiminnassa esiin tulevia tietosuojaan liittyviä kysymyksiä. Tällaisia ovat muun muassa se, milloin taloyhtiö saa käsitellä henkilötietoja, kenen henkilötietoja saa käsitellä, missä laajuudessa henkilötietoja saa käsitellä ja mitkä kaikki eri luettelot ovat henkilörekistereitä. Sivustolla otetaan huomioon tietojen kirjaaminen lakisääteisesti ylläpidettäviin rekistereihin ja muihin asiakirjoihin sekä otetaan kantaa muun muassa valvontakameran asentamiseen liittyviin tietosuojakysymyksiin.

Tietosuojavaltuutetun toimiston sivustolla annetaan ohjeita myös henkilötietojen käsittelystä sopimiseen yhteistyökumppanien, kuten isännöinti- tai huoltoyrityksen kanssa. Tietosuojavaltuutettu on myös ottanut kantaa paljon puhuttuun kysymykseen rappukäytävien asukasluetteloista: niitä ei pidetä itsenäisinä henkilörekistereinä.

Lue lisää Tietosuojavaltuutetun Usein kysyttyä henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä -sivulta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.6.2019

Jalkakäytävän paikalle tehdystä muurista harmia taloyhtiöille Turussa

Grynderi rakensi taloyhtiöille kauniin muurin. Se vain tuli katualueelle. Kaupunki ehti jo painaa hyväksyntäleimat.

2.4.2019

Kiertotalouden avaimet taloyhtiöillä ja asukkailla

Suomessa keskustellaan vilkkaasti jätteiden lajittelusta, kierrätyksestä ja kiertotalouden edistämisen haasteista. Esimerkiksi muovipakkausten kerääminen on käynnistynyt vilkkaasti, mutta kansalaisten kierrätyshalukkuuteen ei luultavasti ole pystytty vielä riittävästi vastaamaan. Monilla alueilla ja taloyhtiöissä muovipakkausten kerääminen ei vielä ole mahdollista.

11.6.2020

GBCF: Taloyhtiöissä miljardien liiketoimintamahdollisuudet ilmastoviisaille palveluille

Taloyhtiöiden kiinnostus rakennusten ilmastovaikutusten vähentämiseen on kasvussa. Taloyhtiöt tarjoavat yrityksille miljardien eurojen liiketoimintamahdollisuudet energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen 2020-luvulla. Ratkaisuilta vaaditaan helppoutta, selkeyttä ja kustannustehokkuutta.

5.11.2015

Patteriverkoston perussäädöllä lämmitys tasapainoon – ohjeita perussäädön tilaajille

Yksi asunto kuuma ja toinen kylmä, patterit pitävät ääntä ja energialasku kasvaa. Kuulostaako tutulta? Useimmista taloyhtiöistä löytyy liian kylmiä ja turhan kuumia asuntoja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti