Tampereen kalleimmilla alueilla vuokra on yhtä suuri kuin Helsingin halvimmilla

Suomen kalleimmat vuokrat löytyivät Helsingin kantakaupungista, jossa yksiöiden neliövuokrat lähentelevät 30 euroa. Kalleimpiin postinumeroihin kuuluvat muun muassa ydinkeskustan 00100, jossa keskimääräinen neliövuokra on 29,14 euroa ja Katajanokan 00160, jossa asumisesta saa maksaa 28,59 euroa neliöltä.

Kaksioiden osalta neliövuokrat pienenevät. Kalleimmaksi vertailussa nousee Kaartinkaupunki 00130, jossa vuokraa veloitetaan 24,50 euroa neliötä kohden.

Helsingin halvimmat neliövuokrat löytyvät koillis- ja Itä-Helsingistä. Tapaninvainion alueella yksiövuokra on 20,05 euroa neliöltä, eli noin kolmanneksen vähemmän kuin kalleimmilla keskusta-alueilla. Muut halvimmat yksiöalueet sijaitsevat Koskelassa ja Mellunmäessä.

Samoilla suunnilla ovat myös edullisimmat vuokrakaksiot, joiden keskimääräinen neliövuokra on hieman yli 16 euroa. Edullista on myös Laajasalossa, jossa keskimääräinen kaksiovuokra on 16,59 euroa.

Helsingin halvimpien ja kalleimpien alueiden keskimääräiset. neliövuokrat eroavat noin yhdeksän euroa yksiöissä ja kahdeksan euroa kaksioissa. Selvityksen Tieto & Trendit -lehdelle tehnyt Tilastokeskuksen yliaktuaari Sara-Ellen Laitinen toteaa, että Helsingin halvimmilla postinumeroilla kaksiosta maksettava vuokra on melkein yhtä suuri kuin yksiö kalleimmilla alueilla.

Tampereella kalleimmatkin alueet Helsingin halvimpien tasolla

Vuokratietojen saatavuus vaikutti, miten kattavasti vuokratasoja oli mahdollista vertailla eri kaupungeissa. Helsingin ohella Laitinen teki vertailun vuokrista Tampereen eri alueilla.

Tampereella kalleimmaksi alueeksi sekä yksiöissä että kaksioissa nousi Vuores, joka on 2010-luvulla rakennettu kaupunginosa Tampereen etelärajalla. Yksiöissä Vuoreksen neliövuokra on 20,19 euroa ja kaksioissa 16,84. Luvut ovat samaa tasoa kuin Helsingin halvimmilla alueilla.

Vuoreksen ohella Tampereen kalleimmat vuokra-alueet löytyvät keskustan lähialueilta, kuten Pispalasta ja Hatanpäältä. Aivan ydinkeskustaan tamperelaiset eivät kuitenkaan halua, sillä postinumero 33100 edustaa yksiöissä mediaanivuokraa. Sitä kalliimpia ja halvempia alueita on siis lukumääräisesti yhtä paljon.

Keskimäärin Tampereella yksiöiden neliövuokra on 18,93 euroa, kaksioiden 14,38 euroa ja kolmioiden 12,89 euroa neliömetriltä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

21.12.2015

Vuokrasuhteen purkaminen-vuokranmaksun laiminlyönti

Jos vuokrasopimus puretaan, se päättyy välittömästi. Mitään irtisanomisaikaa ei siis tällöin ole. Vuokranantaja voi kuitenkin halutessaan antaa vuokralaiselle muuttoaikaa kohtuulliseksi katsomansa ajan, esimerkiksi viikon verran.

17.6.2016

Tarkkuutta vuokrasopimuksiin

Hyvä vuokrasopimus on aina tehty kirjallisesti selkeään ja yksiselitteiseen muotoon. Vuokrasopimusehtojen miettiminen tarkkaan kannattaa poikkeuksetta. Hyvin laadittu vuokrasopimus takaa parhaiten ongelmattoman ja pitkäaikaisen vuokrasuhteen.

21.1.2016

Lemmikkieläimet vuokrahuoneistossa

Neuvonnassamme vuokranantajat pohtivat usein sitä, kuinka heidän kannattaisi suhtautua lemmikkieläinten pitoon vuokrahuoneistossa. Vaikka vuokrasopimuksessa on sovittu lemmikkieläintenpitokiellosta, miten kannattaisi suhtautua vuokralaisen pyyntöön ottaa kissa vuokrahuoneistoon? Tai mitä tehdään sitten, jos vuokralaisen Musti päättääkin tylsistyksissään nakerrella keittiön kaapiston kulmat?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti