Tampereen kalleimmilla alueilla vuokra on yhtä suuri kuin Helsingin halvimmilla

Suomen kalleimmat vuokrat löytyivät Helsingin kantakaupungista, jossa yksiöiden neliövuokrat lähentelevät 30 euroa. Kalleimpiin postinumeroihin kuuluvat muun muassa ydinkeskustan 00100, jossa keskimääräinen neliövuokra on 29,14 euroa ja Katajanokan 00160, jossa asumisesta saa maksaa 28,59 euroa neliöltä.

Kaksioiden osalta neliövuokrat pienenevät. Kalleimmaksi vertailussa nousee Kaartinkaupunki 00130, jossa vuokraa veloitetaan 24,50 euroa neliötä kohden.

Helsingin halvimmat neliövuokrat löytyvät koillis- ja Itä-Helsingistä. Tapaninvainion alueella yksiövuokra on 20,05 euroa neliöltä, eli noin kolmanneksen vähemmän kuin kalleimmilla keskusta-alueilla. Muut halvimmat yksiöalueet sijaitsevat Koskelassa ja Mellunmäessä.

Samoilla suunnilla ovat myös edullisimmat vuokrakaksiot, joiden keskimääräinen neliövuokra on hieman yli 16 euroa. Edullista on myös Laajasalossa, jossa keskimääräinen kaksiovuokra on 16,59 euroa.

Helsingin halvimpien ja kalleimpien alueiden keskimääräiset. neliövuokrat eroavat noin yhdeksän euroa yksiöissä ja kahdeksan euroa kaksioissa. Selvityksen Tieto & Trendit -lehdelle tehnyt Tilastokeskuksen yliaktuaari Sara-Ellen Laitinen toteaa, että Helsingin halvimmilla postinumeroilla kaksiosta maksettava vuokra on melkein yhtä suuri kuin yksiö kalleimmilla alueilla.

Tampereella kalleimmatkin alueet Helsingin halvimpien tasolla

Vuokratietojen saatavuus vaikutti, miten kattavasti vuokratasoja oli mahdollista vertailla eri kaupungeissa. Helsingin ohella Laitinen teki vertailun vuokrista Tampereen eri alueilla.

Tampereella kalleimmaksi alueeksi sekä yksiöissä että kaksioissa nousi Vuores, joka on 2010-luvulla rakennettu kaupunginosa Tampereen etelärajalla. Yksiöissä Vuoreksen neliövuokra on 20,19 euroa ja kaksioissa 16,84. Luvut ovat samaa tasoa kuin Helsingin halvimmilla alueilla.

Vuoreksen ohella Tampereen kalleimmat vuokra-alueet löytyvät keskustan lähialueilta, kuten Pispalasta ja Hatanpäältä. Aivan ydinkeskustaan tamperelaiset eivät kuitenkaan halua, sillä postinumero 33100 edustaa yksiöissä mediaanivuokraa. Sitä kalliimpia ja halvempia alueita on siis lukumääräisesti yhtä paljon.

Keskimäärin Tampereella yksiöiden neliövuokra on 18,93 euroa, kaksioiden 14,38 euroa ja kolmioiden 12,89 euroa neliömetriltä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.4.2022

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

OP Media: Vuokramökeistä halutuimmat tarjoavat mukavuutta, rauhaa sekä tilavat puitteet yhteisen ajan viettoon. Erähenkiset vaatimattomat mökit kantovesineen eivät enää vastaa perusmökkeilijän toiveita. Unelmien vuokramökin tulisi olla talviasuttava, mukavuuksiltaan lähes modernia kotia vastaava paikka, josta löytyy ainakin juokseva lämmin sekä kylmä vesi, sisävessa sekä toimiva keittiö liesineen, astioineen, pesukoneineen sekä mikroaaltouuneineen.

vuokranantajan vakuutus

2.11.2022

Vuokranantajan syytä perehtyä vakuutusturvaan

Vuokralaiselta vaadittava kotivakuutus ei aina riitä kattamaan kaikkia vuokranantajan riskejä. Siksi vuokranantajan kannattaa ottaa itselleen vakuutus tuomaan lisäturvaa. Vakuutus on hyvä valita oma sijoitusstrategia mielessä pitäen.

28.4.2022

Vuokratuloja ilmoittaa yli 80.000 sijoittajaa enemmän kuin kuusi vuotta sitten

Vuosina 2014–2020 vuokratulojen yhteismäärä kasvoi 26 prosenttia. Yhteensä sijoittajille kertyi vuokratuloja 1,9 miljardia euroa. Niistä 1,5 miljardia kertyi osakehuoneiden vuokraamisesta, eli esimerkiksi sijoitusasunnoista tai asunnon väliaikaisesta vuokraamisesta, kuten Airbnb-toiminnasta.

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti