Tampereen ja Hämeenlinnan VVO-kotikeskukset aloittavat Green Officen

Green Office -pioneeri VVO-konserni tähtää valtakunnallisesti vihreäksi toimistoksi. Green Office on WWF Suomen kehittämä toimistoille suunnattu ympäristöjärjestelmä, jonka tarkoituksena on auttaa työpaikkoja vähentämään ympäristökuormitustaan, lisäämään työtekijöiden ympäristötietoutta ja saavuttamaan säästöjä. Green Office perustettiin vuonna 2002, jonka jälkeen se on kasvanut maailmanlaajuiseksi ohjelmaksi kattaen tänä päivänä 11 eri maata. Suomessa Green Office -organisaatioita on 170 ja niissä työskentelee yhteensä yli 63 000 ihmistä.

VVO:n pääkonttori Helsingissä on ollut Green Office -toimisto ohjelman perustamisesta asti. Nyt myös sen Hämeenlinnan ja Tampereen VVO-kotikeskukset muuttuvat Green Officeiksi ja tavoitteena on, että lopulta VVO on valtakunnallinen Green Office -toimija.

– VVO on yksi ensimmäisistä yrityksistä maailmassa, jolle on myönnetty Green Office -merkki ja ylpeänä voimme todeta, että täytämme edelleen sen kriteerit. Green Office on ollut meille erinomainen työkalu kattavaan energiankulutuksen seurantaan ja on lisännyt ympäristöasioiden huomioimista työyhteisössämme. Se sitouttaa työntekijät ympäristötyöhön konkreettisesti ja on viesti asian tärkeydestä myös yhteistyökumppaneillemme, joilta vaadimme ympäristötyön osalta paljon, VVO-talon Green Office -vastaava Jirka Tuominen sanoo.

Vaikuttavaa työtä, jolla on väliä

Suomen WWF Green Office -toimistot säästivät viime vuonna yhteensä 13 130 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä aiempaan vuoteen verrattuna. Saman verran päästöjä syntyisi automatkasta, joka ulottuisi sata kertaa kuuhun ja takaisin. Säästö on lähes kaksinkertainen edellisen vuoden tuloksiin verrattuna ja suurempi kuin milloinkaan aikaisemmin. WWF Green Office on ympäristöjärjestelmä toimistoille.

– Monet toimistot ovat tehneet ympäristötyötä jo pitkään ja onnistuvat siitä huolimatta pienentämään kulutustaan joka vuosi. Toimivasta ympäristöjärjestelmästä on poikkeuksetta hyötyä organisaatioille myös taloudellisesti. Vuoden mittaan säästöt kumuloituvat, viivan alle jää enemmän euroja ja luonto kiittää, WWF:n Green Office -päällikkö Helka Julkunen sanoo.

Green Office-toimistot tarkastetaan kolmen vuoden välein. VVO läpäisi WWF:n tekemän Green Office -tarkastuksen hyvin arvosanoin viimeksi joulukuussa 2013.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

28.4.2022

Nyt on aika estää lokkien pesintäaikeet katoille. Lokkitarkkailija suosittelee pelotteita ja katolla liikkumista

Hämeenlinnassa herättiin parisen vuotta sitten lokkiongelmaan. Lokit valloittivat yhä enemmän keskustan kerrostalojen kattoja pesimispaikakseen. Kirkuna, ulosteet ja poikasiaan suojelevien lokkien hyökkäily kasvoivat sellaisiin mittoihin, että jotain oli tehtävä.

9.11.2021

Kiinteistö- ja rakennusala haluaa hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä

Kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkoston, Green Building Council Finlandin järjestämiin työpajoihin osallistui vuoden aikana toista sataa alan yritystä ja laajasti alan asiantuntijoita. Alan johtavien organisaatioiden kannattama, hiilineutraaliuteen pyrkivä toimintaohjelma on samalla voimakas tahtotilan ilmaus. Rakennettu ympäristö halutaan hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

1.10.2021

Ilmasto muuttuu Suomessakin. Miten rakennukset pitäisi siihen sopeuttaa?

Suomen ilmasto on muuttunut jo, kertoi hiljattain Suomen luonto 2100-kirjan julkaissut meteorologi Kerttu Kotakorpi Green Building Council Finlandin järjestämässä seminaarissa. − Lämpötila on noussut yli kaksi astetta ja talvet ovat muuttuneet. Lumiaika on lyhentynyt, sademäärissä on kasvua ja samaan aikaan kesän kuivuusaika on pidentynyt ja helteet rikkovat lämpöennätyksiä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti