Tammikuun numerossa talous ja vakuutukset pääosassa

Taloyhtiöiden osakkaille voisi kiinteistön taloutta koskevat asiat kertoa useamminkin kuin kerran vuodessa yhtiökokouskutsun liitteessä. Näin tehdäänkin jo ainakin vuosaarelaisessa As Oy Helsingin Solaruksessa.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden tammikuun numero. Siinä kerrotaan, kuinka Solaruksen osakkaat saavat raportin kerran viikossa sähköpostissa.

Myrskyt ja runsaat lumisateet aiheuttavat jopa useiden päivien sähkökatkoja. Miten tällaisiin tilanteisiin voisi varautua kotona? Vinkkejä siihen antaa tammikuun Kasvo, Uudenmaan Marttojen toiminnanjohtaja Pirkko Haikkala.

Tammikuussa alkaa kaksiosainen artikkeli, joka kertoo mitä kaikkea tapahtuu, ja mitä pitää muistaa, kun rakentamisvaiheen päätyttyä uusi, osakkaista koostuva hallitus ottaa taloyhtiössä vetovastuun.

Henkilökuvassa asuntosijoittamisen konkari Ilkka Lehdonmäki vertaa sijoittajia juoksijoihin. Osakesijoittaja on sprintteri ja asuntosijoittaja maratoonari, hän toteaa.

Taloyhtiöt on yleensä vakuutettu kiinteistövakuutuspaketilla.  Kiinteistövakuutusten kattavuus kannattaa tarkistaa, muistuttaa Howdenin asiantuntija Jani Korhonen.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digilehti on luettavissa jo nyt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talousarvion laadintaan

15.3.2023

Tarkkuutta talousarvion laadintaan

Talousarvion laadinta on tänä vuonna hankalaa kasvavien hoitomenojen vuoksi. Talousarviota viimeisteltäessä keskeistä on punnita eri kuluerien vaikutusta asumiskustannuksiin. Talousarvioon kannattaa jättää pelivaraa, sillä väärässä paikassa säästäminen kostautuu.

talousarviossa

10.1.2023

Talousarviossa huomioitava kasvavat kustannukset

Ensi vuoden talousarviossa on otettava huomioon kasvavat kustannukset, muistuttaa Kiinteistöliitto. Sähkön hinta pysyy korkealla ja lämmityskulut nousevat edelleen. Budjettiin kannattaa jättää liikkumavaraa.

tilinpäätös

8.3.2023

Näin tulkitset taloyhtiön tilinpäätöstä

Taloyhtiön tilinpäätös voi nyt hetkellisesti painua miinukselle. Sen perusteella ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja, jos vain vastikerästit pysyvät kurissa, yhtiöllä on kolmen kuukauden talouspuskurit ja kasvaneille menoille löytyy pitävä selitys.

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti