Ryhmäkorjaus tarkoittaa sitä, että useat taloyhtiöt suunnittelevat ja toteuttavat korjaushankkeensa yhdessä. Taloyhtiöiden yhteisillä ryhmäkorjauksilla voidaan saada säästöjä, laatua ja varmuutta.

Tärkein edellytys yhteistyölle on taloyhtiöiden samankaltainen korjaustarve. Eniten hyötyä ryhmäkorjaamisesta voidaan saavuttaa saman ikäkauden taloissa, joissa on samankaltaisia rakenteita ja tehdään esimerkiksi putki- tai julkisivuremontti ryhmäkorjaushankkeena.

Aloitteen ryhmäkorjauksesta voi tehdä esimerkiksi yksittäisen taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä, joka keskustelee asiasta ensin omassa taloyhtiössä sekä ottaa sen jälkeen yhteyttä muiden taloyhtiöiden edustajiin käynnistäen keskustelun yhteistyöstä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa taloyhtiöt etsivät yhteistyön mahdollisuuksia, sen parempi yhteistyön onnistumisen kannalta.

Ryhmäkorjaus ei rajoita taloyhtiön itsenäistä päätöksentekoa. Jokainen taloyhtiö tekee itsenäisesti sopimuksen suunnittelijoiden ja valittujen urakoitsijoiden kanssa.

Ryhmäkorjaus

Ryhmäkorjaus

Taloyhtiöiden yhteistyöllä kaikki voittavat

Viisas taloyhtiö tekee yhteistyötä naapuriyhtiöidensä kanssa. Yhteistyöllä voidaan parantaa asuinalueen ja sen asukkaiden turvallisuutta, viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä kohottaa asuntojen ja alueiden arvoa.

Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Ryhmäkorjaus harkitsemisen arvoista

Ryhmäkorjausta kannattaa harkita erityisesti silloin kun: rakennukset ovat samalla alueella rakennukset ovat teknisesti ja tilaratkaisultaan Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Monta hyvää syytä ryhmäkorjaukseen

Ryhmäkorjaushankkeissa voidaan saavuttaa merkittäviä, kokemusten mukaan jopa yli 10 prosentin säästöjä verrattuna erillisiin korjaushankkeisiin.

Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Näin käynnistetään ryhmäkorjaushanke

Ryhmäkorjaushanke saa alkunsa taloyhtiön tahdosta selvitä tulevasta korjaushankkeesta helpommalla ja halvemmalla.

Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Esimerkkejä toteutetuista ja käynnissä olevista ryhmäkorjaushankkeista

Helsingin Pihlajamäessä on valmisteilla viiden Maasälväntiellä olevan tornitalon ryhmäkorjaus. Taloissa on yhteensä 239 asuntoa.

Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Tutkimuksia ja selvityksiä

Tutkimustuloksia ryhmäkorjauksista taloyhtiöissä alkaa pikku hiljaa kertyä. Ohessa on muutamia esimerkkejä.

Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Sopimusesimerkit

Tämä sopimus on toteutetun ryhmäkorjaushankkeen pohjalta tehty esimerkkisopimus. Varmista sopimuksen ja sen yksittäisten ehtojen soveltuvuus oman asunto-osakeyhtiön hankkeeseen tarkoin.

Lue lisää
Ryhmäkorjaus

Esittelyaineisto

Ympäristöministeriö, Kiinteistöliitto, Rakennusteollisuus RT, Suomen Isännöintiliitto ja Rakennusinsinöörien Liitto RIL ovat yhdessä valmistelleet esitteen taloyhtiöiden ryhmäkorjauksista.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti