Ryhmäkorjaus

Uusimmat artikkelit

syyskuun lehti

16.9.2022

Syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy ryhmäkorjaukseen

Tänään ilmestyvä syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy rakentamisen laatuun, ryhmäkorjaushankkeeseen, kyberturvallisuuteen ja kasvaviin asumiskustannuksiin.

28.5.2017

Taloyhtiöiden yhteistyöllä kaikki voittavat

Viisas taloyhtiö tekee yhteistyötä naapuriyhtiöidensä kanssa. Yhteistyöllä voidaan parantaa asuinalueen ja sen asukkaiden turvallisuutta, viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä kohottaa asuntojen ja alueiden arvoa. Taloyhtiöiden yhteistyö on järkevää erityisesti korjaushankkeiden valmistelussa, suunnittelussa ja toteutuksessa.

27.5.2017

Ryhmäkorjaus harkitsemisen arvoista

Ryhmäkorjausta kannattaa harkita erityisesti silloin kun: rakennukset ovat samalla alueella rakennukset ovat teknisesti ja tilaratkaisultaan samantyyppisiä rakennukset ovat iältään ja kooltaan samanlaisia taloyhtiöiden pitkän tähtäimen suunnitelmat ovat samankaltaisia Yhdessä toteutettavia korjaustoimenpiteitä: putki- ja kylpyhuoneremontit julkisivu-, ikkuna-, katto- ja parvekeremontit energiatehokkuuden parantaminen talotekniikan uudistaminen yhteistilojen ja pihojen parantaminen

26.5.2017

Monta hyvää syytä ryhmäkorjaukseen

Edullisemmin Ryhmäkorjaushankkeissa voidaan saavuttaa merkittäviä, kokemusten mukaan jopa yli 10 prosentin säästöjä verrattuna erillisiin korjaushankkeisiin. Säästöjä tulee esimerkiksi suunnittelu- ja rakennuttamiskustannuksissa, työmaiden käynnistämisessä sekä sarjatuotannon eduista korjausrakentamisessa. Isommassa hankekokonaisuudessa on suuremmat määräalennukset.

25.5.2017

Näin käynnistetään ryhmäkorjaushanke

Ryhmäkorjaushanke saa alkunsa taloyhtiön tahdosta selvitä tulevasta korjaushankkeesta helpommalla ja halvemmalla. Yhtiön hallituksella ja isännöitsijällä tulee olla käsitys alueen muiden taloyhtiöiden korjaustarpeista ja pitkän tähtäimen suunnitelmista. Taloyhtiöt päättävät yhteisen ryhmäkorjausselvityksen pohjalta hankekokonaisuudesta, jossa eri yhtiöiden korjaushankkeet rytmittyvät luontevasti toisiinsa.

23.5.2017

Tutkimuksia ja selvityksiä

Tutkimustuloksia ryhmäkorjauksista taloyhtiöissä alkaa pikku hiljaa kertyä. Ohessa on muutamia esimerkkejä. RIL 260-2012: Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus.

22.5.2017

Sopimusesimerkit

Tämä sopimus on toteutetun ryhmäkorjaushankkeen pohjalta tehty esimerkkisopimus. Varmista sopimuksen ja sen yksittäisten ehtojen soveltuvuus oman asunto-osakeyhtiön hankkeeseen tarkoin. Kiinnitä huomiota myös siihen, että hankkeeseen sisältyvät eri sopimukset muodostavat loogisen kokonaisuuden (projektijohtaja, valvoja, suunnittelusopimukset, urakkasopimukset ym.).

21.5.2017

Esittelyaineisto

Ympäristöministeriö, Kiinteistöliitto, Rakennusteollisuus RT, Suomen Isännöintiliitto ja Rakennusinsinöörien Liitto RIL ovat yhdessä valmistelleet esitteen taloyhtiöiden ryhmäkorjauksista. Ryhmäkorjausesite pdf-muodossa Esitesisältöön perustuvan diasarjan löydät tästä!