Taloyhtiökupla syventyy iäkkäiden asumiseen

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusin jakso on ilmestynyt. Jakson aiheena on ikääntyvien asuminen.

Suomen väestö ikääntyy vauhdilla, ja ennusteiden mukaan kymmenen vuoden päästä yli neljäsosa suomalaisista on yli 65-vuotiaita. Erityisesti kaikkein vanhimpien kansalaisten osuus kasvaa nopeasti.

Ikääntyneille sopivia asuntoja ja asuinympäristöjä tarvitaan jatkossa siis yhä enemmän. Olemmeko valmiina tähän muutokseen? Miten kaiken ikäisten ja kuntoisten ihmisten arkea taloyhtiöissä voidaan tukea? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun lähdetään parantamaan esteettömyyttä asunnon sisällä? Entä taloyhtiön yhteisissä tiloissa? Millaisia avustuksia on tarjolla parannusten tekoon? Näistä asioista on keskustelemassa Kiinteistöliiton lakimiesten Pauliina Haapsaaren ja Minni Yli-Ollin lisäksi Ikäinstituutin vanhempi tutkija Erja Rappe.

Kuuntele uusin jakso Spotifysta!

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Taloyhtiökupla-podcast

7.6.2022

Taloyhtiökuplan uusin jakso syventyy turvallisuuteen

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusin jakso on ilmestynyt. Jaksossa syvennytään taloyhtiön turvallisuuteen ja puhutaan muun muassa pelastussuunnitelmasta, väestönsuojista sekä erilaisista hätätilanteista.

25.11.2021

Ajatuspaja: Yksinasuvien asemaa edistettävä puolueiden yhteistyöllä

Yksinasuminen on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan Suomessa ja muissa kehittyneissä teollisuusmaissa. Tästä huolimatta yksinasuvat ovat näkymätön ryhmä politiikassa. Siinä missä perheiden, opiskelijoiden tai eläkeläisten asemaa edistetään kohdennetuilla toimilla ja etuuksilla, yksinasuvat usein ohitetaan päätöksenteossa.

1.10.2021

Oletko sinä paras taloyhtiötietäjä?

Tässä podcastissa sukellamme taloyhtiöelämän syvyyksiin. Alan johtavien vaikuttajien kanssa pohdimme, millaista hyvä elämä taloyhtiössä on ja paneudumme ajankohtaisiin ongelmiin, joita taloyhtiön asukas voi kohdata. Podcastia vetävät Kiinteistöliiton lakimiehet Kristel Pynnönen, Tiina Räsänen ja Linda Hartikainen.

2.9.2022

Etäkokoukset puhuttavat Taloyhtiökuplassa

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusimmassa jaksossa puhutaan taloyhtiöiden etäkokouksista. Heinäkuussa tuli voimaan asunto-osakeyhtiölain muutos, joka mahdollistaa pelkästään etäyhteydellä pidettävät yhtiökokoukset. Aiheesta keskustelevat Kiinteistöliiton lakimiehet Pauliina Haapsaari ja Minni Yli-Olli sekä Kuluttajaliiton lakimies Kristel Pynnönen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti