Hiekalla palopommeja torjumaan

Muutin vanhempieni kanssa töölöläiseen funkistaloon vuonna 1948. Sotavuodet olivat onneksi jo takana, mutta talossa oli vielä varusteita pommitusten varalta.

Löytyi muun muassa kuvassa olevan kaltainen, ämpäriä muistuttava esine. Se oli tarkoitettu palopommien aiheuttamien ullakkopalojen sammuttamiseen hienolla hiekalla. Ullakon lattialla oli vuoteen 1987 asti myös iso hiekkakasa. Ämpäriä ei koskaan tarvittu, sillä lähin sirpalepommi osui naapurikortteliin kevättalven 1944 pommituksissa.

40 vuotta myöhemmin putkiremontissa hiekkakasa käytettiin ullakon lattian korjaamiseen. Hiekkaämpärin olemme säilyttäneet muistona talon ”vaaran vuosilta”.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.2.2022

Suomen Vuokranantajat: Suunnitelmat verotuksen kiristämiseksi kannattaa nyt haudata

Suomen Vuokranantajat ry:n mielestä hallitus puuttuu oikeilla keinoilla kotitalouksien velkaantumiseen. Ehdotetut keinot torjuvat riittävällä tavalla markkinariskejä, joista julkisuudessa on kannettu huolta. Vuokranantajat pitää tärkeänä rahoitusmarkkinoiden vakauden turvaamista.

kurtturuusu

13.7.2022

Kasvatuskiellon siirtymäaika umpeutui, mitä nyt?

Kurtturuusu säädettiin haitalliseksi vieraslajiksi kolme vuotta sitten, jolloin asetettiin kolmen vuoden siirtymäaika sen kasvatuksen kieltämiselle. Nyt siirtymäaika on umpeutunut ja kasvatuskielto voimassa. Mitä tapahtuu nyt?

pakkasten vaikutusta energialaskuun

4.1.2023

Miten pienentää pakkasten vaikutusta energialaskuun?

Pakkanen lisää lämmitysenergian tarvetta ja kustannuksia lämmitysmuodosta riippumatta. Lämmityksen ja ilmanvaihdon säädöt, tulisijan tehokas käyttö ja pienetkin lämmitystarvetta vähentävät toimet auttavat alentamaan lämmityksen kulutushuippuja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti