Suomenlinnan arkkitehtuurikilpailun voitti Otava

Arkkitehtuurikilpailun linnoituksen uusista asuinrakennuksista voitti nimimerkki Otava, tekijöinä arkkitehti Tapio Kangasaho ja arkkitehti SAFA, sisustusarkkitehti SIO Jonna Heikkinen Tampereelta.

Tärkein arviointiperuste oli kokonaisarkkitehtuuri suhteessa Suomenlinnan merilinnoitukseen. Kilpailuun tuli 157 ehdotusta Suomesta sekä Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Ranskasta ja Espanjasta. Kilpailun järjesti Suomenlinnan merilinnoitusta hallinnoiva Suomenlinnan hoitokunta.

Uusia asuintaloja aiotaan rakentaa merilinnoituksen Länsi-Mustasaarelle. Ne korvaavat 1960-luvulla väliaikaisiksi asunnoiksi rakennetut parakit.

Lisää tietoa kilpailusta ja rakennushankkeesta Suomenlinnan hoitokunnan sivuilta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

julkisivuremontti-kilpailu

16.6.2023

Kilpailussa etsitään onnistuneita julkisivuremontteja

Julkisivuyhdistyksen järjestämässä Julkisivuremontti-kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi muille taloyhtiöille. Ehdokkaaksi kilpailuun voi osallistua elokuun loppuun mennessä.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti