Suomen Kiinteistölehti seuraa maaliskuussa hulevesiä

hulevesiä

Kaupunkitulvat lisääntyvät ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä. Tämän saivat kokea myös kangasalalaisen senioritalon asukkaat, kun vesi nousi talon autohallissa ja aiheutti kymmenientuhansien eurojen vahingot. Maaliskuun Suomen Kiinteistölehdessä kerromme, kuinka taloyhtiö on varautunut uusiin tulviin. 

Kalliota louhittiin peräti 250 kuutiota, kun espoolainen As Oy Louhenkallio kunnosti salaojat. Salaojajärjestelmän käyttöikä oli tiensä päässä 60-vuotiaassa kiinteistössä, ja maaperästä oli alkanut nousta kosteutta rakennusten alapohjiin. Onnistunut toteutus varmistettiin hyvällä suunnittelulla. 

Kyselimme eduskuntapuolueiden edustajilta, miten ne aikovat toimia taloyhtiöille tärkeissä asioissa tulevalla vaalikaudella. Lue suuresta vaalijutustamme, mikä on puolueiden kanta kiinteistöveroon ja mitä keinoja ne tarjoavat asumiskustannusten hillitsemiseen. Entä kuinka turvataan energiansaanti? 

Taloyhtiön pihalla liikkuu ihmisiä niin jalan kuin monilla eri kulkupeleillä. Lasten leikit voivat ulottua leikkipaikan ulkopuolelle. Mitä erityisesti autoilijan tulee huomioida pihalla ajossa, ja miten taloyhtiön pitäisi varmistaa liikenneturvallisuus kiinteistön alueella?   

Kiinteistöjuridiikan moniosaaja Petteri Kuhanen antaa parhaat vinkit riitaisasta yhtiökokouksesta selviytymiseen. Turhista asioista ei kannata nostaa isoja riitoja, hän muistuttaa. 

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset aiheet löydät taloyhtiöiden omasta lehdestä, Suomen Kiinteistölehdestä. Tunnuksen luomalla ja sisään kirjautumalla pääset lukemaan monipuolisesti uusia sisältöjämme.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

19.1.2023

Isännöintikartellipäätöksestä useita valituksia

Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä kolme isännöintialan yritystä ovat valittaneet markkinaoikeuden isännöintikartellia koskevasta ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

taloyhtiölaina kallistunut reippaasti

2.9.2022

Uusi taloyhtiölaina kallistunut roimasti

Uuden taloyhtiölainan hinta on noussut reippaasti, selviää Suomen Kiinteistölehden tuoreesta lainavertailusta. Korkojen nousu tuntuu myös vanhoissa taloyhtiölainoissa. Myös sijoitusasuntolainan hinta on nousussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti