Suomalaiset haluavat asua rauhassa omissa oloissan

Suomalaisia pidetään perinteisesti pohjoismaisia naapureitaan yksityisempinä luonteina. Pohjoismaisen asumisbarometrin mukaan väite ei ole tuulesta temmattu. Siinä missä ruotsalaiset ja norjalaiset haluavat useammin kotinsa olevan paikka, jossa tavataan ystäviä ja pidetään sosiaalisia tilaisuuksia, suomalaisille koti on enemmän levon ja rauhoittumisen paikka.

55 prosenttia barometriin vastanneista suomalaisista kokee kodin tärkeimmän ominaisuuden olevan se, että koti on paikka rauhoittua ja levätä. Ruotsalaisista kodin rauhaa pitää tärkeimpänä asiana 40 prosenttia.

Suomalaista vain 10 prosenttia kokee kodin tärkeimmäksi toiminnoksi sen, että siellä voi tavata ystäviä ja osallistua sosiaalisiin tilanteisiin. Ruotsalaisista näin kokee puolestaan joka neljännes.

Tutkimuksessa selvisi myös, että siinä missä ruotsalaisista 28 prosenttia on valmis maksamaan ylimääräistä saadakseen taloyhtiöön vieraskäyttöön soveltuvan tilan, suomalaista samaan on valmis vain 9 prosenttia.

Barometriin osallistui viime keväänä 4500 vastaajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

avaimet

1.8.2022

Suomalaiset luottavat lomalla peruslukkoon ja naapureihin

Suomalaiset uskovat peruslukon ja naapureiden pitävän kodin turvassa lomamatkan ajan. Vain neljännes lukitsee oven vielä turvalukolla. Älylukkoja käyttää joka neljäs suomalainen, vaikka niihin liittyykin edelleen epäilyksiä.

omakotitalo

26.9.2022

Suomalainen haaveilee yhä omakotitalosta

Suomalaisten unelmakoti on edelleen omakotitalo, selviää LähiTapiolan kyselystä. Talon halutaan olevan omistusasunto ja sijaitsevan luonnon ja palveluiden lähellä. Esteenä unelmille on kuitenkin usein raha.

28.3.2022

Energiaremonttien kysyntä kasvaa

Kallistunut energia on saanut yhä useamman kiinteistönomistajan harkitsemaan energiaremonttia. Ukrainan tilanne tulee todennäköisesti vielä lisäämään innostusta energiaremontteihin. Valtio tukee energiaremontteja tänä vuonna 40 miljoonalla eurolla.

24.3.2022

Ammattisijoittajat varoittavat sijoitusasuntokuplasta

Vuokrat ovat nousseet finanssikriisin jälkeen paljon nopeammin kuin asuntojen hinnat tai suomalaisten tulot. Nyt tilanne on muuttunut. Saton toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo Helsingin Sanomissa, että pitkällä tähtäimellä vuokra-asunnoista on edelleen pulaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti