Suomalaiselle on kylpyhuoneessa pesukone poreallasta tärkeämpi

Kansainvälistä maailman vessapäivää vietetään torstaina 19.11. YK:n vuonna 2013 virallistaman merkkipäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota sanitaation merkitykseen. Noin 4,2 miljardia ihmistä elää yhä ilman pääsyä kunnolliseen vessaan. Suomessa ja sen naapurimaissa sanitaatio on ollut jo pitkään erittäin kehittynyttä. Kylpyhuoneista on tullut tiloja, joiden varustelussa voidaan jopa hifistellä. Geberitin pohjoismainen kysely paljastaa, millaisista kylpyhuoneista suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset nyt haaveilevat. Yhdistäväksi unelmaksi nousee lattialämmitys, joka rankataan ylivoimaiselle ykkössijalle kaikissa maissa. Muuten suomalaisten haaveet eroavat joukosta monella tavoin.

Tämä selviää suuresta kylpyhuonekyselystä, jonka Geberit teetti Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tammikuussa 2020. Kyselyyn vastasi jokaisessa maassa yli tuhat 30–65-vuotiasta aikuista, joista puolet oli miehiä ja puolet naisia. Yougovin toteuttama kysely on tehty aiemmin vuosina 2016 ja 2014.

Kunhan on lattialämmitys – ja suomalaisella sauna

Jos suomalaiselle annetaan vapaat kädet suunnitella unelmiensa kylpyhuone, sieltä löytyy ainakin lattialämmitys, sauna ja pesukone. Kaikkien kolmen arvostus on noussut yli kymmenellä prosentilla vuoden 2016 kyselytuloksiin verrattuna. Lattialämmitys on ylivoimaisesti halutuin kylpyhuoneen ominaisuus kaikissa neljässä Pohjoismaassa. Sen haluaisi useampi kuin kolme neljästä vastaajasta. Norjassa lattialämmityksen haluaisi jopa 83 prosenttia vastaajista.

Mielipide saunasta erottaa suomalaiset selvästi naapurikansoista. Saunan haluaisi 64 prosenttia suomalaisista, mutta ruotsalaisista vain joka kolmas. Vähiten saunominen kiinnostaa tanskalaisia, joista vain neljä prosenttia kelpuuttaisi saunan kotiinsa. Naapurimaissa arvostetaan enemmän kylpyammetta. Se nousee neljänneksi halutuimmaksi ominaisuudeksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomalaiset ovat tottuneet suihkuun, joten täällä kylpyammetta kaipaa vain 22 prosenttia vastaajista. Poreamme kiilaa niukasti kylpyammeen edelle suomalaisten toivelistalla.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.10.2021

Vuotovahinkoja sattuu eniten omakotitaloissa – kustannus keskimäärin yli 8 000 euroa

Putkien ja laitteiden vuotovahingot ovat vuodesta toiseen yleinen kodin harmi, kertoo rakentaja.fi-sivusto. Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan vuotovahingoista jopa 55 prosenttia sattuu omakotitaloissa ja lähes 70 prosenttia 1980-luvulla tai sitä aiemmin rakennetuissa taloissa. Omakotitalon vuotovahingosta aiheutuu keskimäärin 8 300 euron kustannus, mutta suurimmillaan se voi nousta jopa yli 100 000 euroon.

21.10.2021

Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

29.4.2022

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

OP Media: Vuokramökeistä halutuimmat tarjoavat mukavuutta, rauhaa sekä tilavat puitteet yhteisen ajan viettoon. Erähenkiset vaatimattomat mökit kantovesineen eivät enää vastaa perusmökkeilijän toiveita. Unelmien vuokramökin tulisi olla talviasuttava, mukavuuksiltaan lähes modernia kotia vastaava paikka, josta löytyy ainakin juokseva lämmin sekä kylmä vesi, sisävessa sekä toimiva keittiö liesineen, astioineen, pesukoneineen sekä mikroaaltouuneineen.

17.12.2021

Älä tuki viemäriä jouluruokien rasvoilla ja siivousliinoilla!

Viemäreissä rasva jähmettyy ja kertyy putkien seinämiin ja sitä kautta altistaa putken vielä isommalle tukokselle. Kun esimerkiksi putken mutkaan kertyy talouspaperia, hiuksia, tulitikkuja ja vanupuikkoja niin tukos alkaa olla valmis. Mutakylpy kylpyhuoneessa on jouluaattona ikävä yllätys.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti