Suojaa pihan kasvit eläimiltä

suojaa pihan kasvit

Nyt on hyvä aika suojata pihan kasvit talvisilta vierailijoilta. Maa ei ole vielä jäässä, joten suojaverkkoja on kätevä pystyttää. Ne pitävät pitkäkorvat, kauriit ja myyrät loitolla.

Talvisella pihalla saattaa tavata valkoturkkisia metsäjäniksiä ja ruskeita rusakoita. Viimeksi mainitut ovat yleistyneet taajamissa ja jopa kaupunkien keskustoissa. Näille talttahampaille maistuvat etenkin hedelmäpuiden kuori ja oksat. Myös marjapensaat ovat herkkulistalla, mutta muutkin lehtipuut ja -pensaat kelpaavat. Siksi ainakin maistuvimmat, nuoret taimet on syytä suojata.

Puun rungon ympärille rullataan muovinen, tiheä rungonsuoja, jonka tulee ulottua alaoksiin saakka. Verkkomainen suoja on paras, sillä se on hengittävä.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Sari Toikkanen

Kirjoittaja on puutarha-alaan perehtynyt freelancer.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

syystalkoissa

18.8.2023

Syksy sopii hyvin uusien kasvien istutuksiin pihalle

Hyvä kasvu- ja istutuskausi jatkuu monin paikoin Suomea lokakuulle asti. Monet syksyllä istutetut kasvit ilahduttavat ensi keväänä, kun kasvit ovat ehtineet juurtua hyvin syksyn kosteassa ja lämpimässä maassa.

osakas piha

3.7.2023

Kuka vastaa osakkaan käyttöön rajatun piha-alueen hoidosta?

Yhtiöjärjestyksessä määrätään, onko osakkaan käyttöön rajattu piha taloyhtiön vai osakkaan hallinnassa. Jos yhtiöjärjestyksessä ei ole mainintaa pihojen hallinnasta, on pihan kunnossapitovastuu yhtiöllä. Osakkaalla on kuitenkin aina hoitovastuu käytössään olevasta pihasta.

Tilaajille

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.