Suihkun viemäri hyppää seinälle

Suihkun viemäriä ei ole enää pakko sijoittaa lattiaan. Ehjän yhtenäisen laattapinnan saa toteutettua koko kylpyhuoneeseen, myös suihkun kohdalle. Tämä onnistuu Geberit-seinäkaivon avulla. Näkyviin voi halutessaan jättää vain kapean raon seinän ja lattian rajaan. Seinäkaivon kannen voi kaakeloida niin, että se sulautuu kylpyhuoneen laattoihin.

Seinäkaivo sopii sekä uudis- että remonttikohteisiin. Se toimitetaan asennusvalmiina elementtinä, jonka voi remontissa yhdistää jo olemassa olevaan viemäröintiin. Seinäkaivon puhdistus on tehty helpoksi, sillä kannen takana on irrotettava ja pestävä hiussihti.

– Suihkukaivoihin on kehitetty monia uudenlaisia huomaamattomia malleja. Geberit-seinäkaivo sen sijaan siirtää suihkun viemärin kokonaan pois lattiasta. Se toimitetaan asennusvalmiina elementtinä, jota voi käyttää sekä asennusseinissä että massiivirakenteissa. Näkyviin jää vain kapea rako lattianrajaan ja pieni kansi, jonka senkin voi kaakeloida näkymättömiin, kertoo Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

Irrotettava hiussihti nappaa roskat

Geberit-seinäkaivon puhdistus on tehty vaivattomaksi. Kannen takana on sisäänrakennettu hiussihti, joka voidaan irrottaa pesua varten. Siivouksen helpottamiseksi seinäkaivon eteen voi lisäksi asentaa huomaamattoman, liuskamaisen keräinprofiilin, joka ohjaa veden kaivoon.

– Muotoilussa on tähdätty käytön mutkattomuuteen. Seinäkaivoa ei voi vahingossa tukkia jalalla kuten lattiakaivoa. Tasainen lattia, jonka pintaa lattiakaivo ei riko, on visuaalisesti kiinnostava yksityiskohta kylpyhuoneessa. Geberit-seinäkaivon toimivuus on palkittu arvostetulla iF product design award- ja Red Dot Award -muotoilupalkinnoilla, Laakso mainitsee.

Seinäkaivon voi asentaa myös remontissa

Seinäkaivo sopii uusien asuntojen lisäksi myös useimpiin remonttikohteisiin, sillä sen voi yhdistää jo olemassa olevaan viemäröintiin.

– Seinäkaivo helpottaa lattian valua. Kun suihkukaivo ei sijaitse lattiassa, myös kaatojen valaminen on yksinkertaisempaa. Lattiarakenteen paksuus voi vaihdella 90–200 millimetrin välillä, Laakso huomauttaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

kinkun rasva

8.12.2022

Kinkun rasva ei kuulu viemäriin

Kinkunpaistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii viemärin jäähtyessään. Rasvan voi hyödyntää ruoanlaitossa, laittaa jäähtyneenä biojätteeseen tai kierrättää polttoaineeksi Kinkkutempun kautta.

suojaa koti

19.6.2023

Lomailija, suojaa kotisi murtovarkailta

Murtovarkaiden on helppo iskeä, kun asukkaat ovat lomalla. Siksi koti kannattaa ennen kesälomalle lähtöä suojata huolellisesti. Parhaiten murtoja ehkäisee asutun näköinen koti, jota joku naapuri käy välillä katsomassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti