Skaalan Alfa cLean -ikkunalle Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinto

Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus ovat myöntäneet 2016 Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon Skaalan Alfa cLean -ikkunaratkaisulle, joka tuo korjausrakentamiseen uusia mahdollisuuksia sisäilman ja energiatehokkuuden hallintaan. Innovaatiopalkinnon saaja valittiin 26.1. Asuntomarkkinat 2016 -tilaisuudessa yleisöäänestyksellä.

Skaala Alfa cLean on kokonaisuus, jossa energiatehokkaaseen ikkunaan on integroitu tehokkaalla lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite. Se on innovaatio, jolla ratkaistaan huoneistojen ilmanvaihto ja parannetaan sisäilman laatua. Tuote soveltuu ennen kaikkea asuntoihin, joissa ei ole kunnolla toimivaa ilmanvaihtoa, lämmön talteenotosta puhumattakaan. Tällaisia asuntoja on Suomessa noin 2 miljoonaa.

Asiakas saa energiatehokkaiden ikkunoiden mukana ilmanvaihdon, eikä erillistä ilmanvaihtoremonttia tarvita. Hiilidioksiditasot ja ilmankosteus pidetään tasapainossa automaattisesti. Laitetta voi tarvittaessa ohjata myös manuaalisesti näyttöpaneelista tai mobiilisti.

– Palkitussa tuotteessa yhdistyy hienosti digitaalisuus, cleantech ja sisäilman laatu. Yrityksenä Skaala on kasvava ja kansainvälistyvä. Tällaisia esimerkkejä tarvitaan lisää Suomeen, sanoo Tekesin johtaja Mika Lautanala.

Muut loppusuoralle päässeet ehdokkaat olivat Our House -lähiöfestivaali ja SATO StudioKoti.

Our House -lähiöfestivaali järjestettiin Vantaan Mikkolassa elokuussa. Yksi asukkaista tyhjentynyt elementtitalo muuttui uuden lähiöfestivaalin pääpaikaksi, ”Our House”-taloksi, joka toi yhteen luovan alan ammattilaisia, yrityksiä, tutkimusyhteisöjä ja asukkaita runsaan viikon ajaksi.

Viikon ajan näyttelyt, seinämaalaukset, työpajat, seminaarit, keskustelut ja juhlat toivat kävijöitä läheltä ja kaukaa 70-luvulla rakennettuun elementtitaloon. Festivaali ja lähiöiden kehittäminen oli päivittäin esillä valtakunnallisissa ja paikallisissa lehdissä, radiossa, televisiossa ja somessa. Paikan päältä tehtiin myös suora MTV Huomenta Suomi -lähetys.

SATO StudioKoti on uuden sukupolven asumismuoto, joka on yksi vastaus pääkaupunkiseudun asuntokysyntään.

Kompakteissa, tuplasti kokonsa tuntuisissa yksiöissä korostuvat laadukkuus ja hyvä suunnittelu. Tilava parvi hyödyntää kodin lähes neljän metrin korkeuden, ja parvekkeen korkeat pariovet tuovat asuntoon valoisuutta ja avaruutta.

Konseptissa on tarkoin mietitty asuntojen lisäksi koko talon toiminnallisuutta. Yhteisöllisyyttä luovat asukkaiden käytössä olevat yhteiset tilat: ylimmässä kerroksessa suuri terassi, sauna ja takkahuone, ja alakerroksessa iso yhteinen olohuone ja pesula.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntomarkkinoiden

21.10.2022

Hypo-pankki: Asuntomarkkinoiden eriytyminen jatkuu

Asuntomarkkinat eriytyvät edelleen, kertoo Hypo-pankin tuore asuntoluottoluokitus. Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset näkyvät markkinoiden kehityksessä. Tampereen vetovoima on kasvussa.

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

5.10.2022

Kiinteistönvälittäjät: Asuntomarkkinat hiljenevät odotetusti

Asuntomarkkinat hiljenevät syksyä kohti, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjien SKVL:n markkinaennuste. Kiinteistönvälittäjien mukaan se on normaalia. Hiljaisen hetken jälkeen on taas odotettavissa vilkkaampi vaihe.

kannustinloukku

6.3.2023

Hypo: Kannustinloukku hidastaa asuntokauppaa

Asuntomarkkinoiden kannustinloukku hidastaa asuntokauppaa, kertoo Hypo-pankki asuntomarkkinakatsauksessaan. Korkokatot saavat ihmiset odottamaan uuden asunnon ostamista pidempään. Hypo ennustaa asuntojen hintojen laskevan entisestään.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti