Sijoittajien kannattaa katsoa suurkaupunkien ulkopuolelle Ruotsissa

Catellan tutkimusjohtaja Arvid Lindqvist kirjoittaa maaliskuun Fastighetstidningenissä , että Ruotsin vahva talouskasvu on keskittynyt suurkaupunkialueille, ja siksi kiinteistömarkkinatkin ovat olleet siellä vilkkaimmat. Pörssinoteeratut kiinteistöyhtiöt ovat alkaneet puhdistaa salkkujaan pikkukaupunkien kiinteistöistä.

Lopputulos on ankara kilpailu suurkaupunkien hyvillä paikoilla sijaitsevista kohteista. Pikkukaupunkien kiinteistöihin sijoittavat enimmäkseen paikalliset toimijat. Lindqvist toteaa, että pikkukaupunkeihin sijoittamista kannattaisi muidenkin harkita – ainakin jos sijoittajayhtiöllä on osaamista ja hyvä kiinteistöjen hallintomalli.

Koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkolehdessä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

taloyhtiöriidat

18.1.2023

Taloyhtiöriidat kannattaa ratkoa sopimalla

Taloyhtiössä voi syntyä riitoja muun muassa remonteista, maksulaiminlyönneistä ja häiriökäyttäytymisestä. Riidoissa kannattaa pyrkiä aina ensisijaisesti sopuratkaisuun, ja oikeusprosessiin lähteä vasta huolellisen harkinnan jälkeen.

talousarvion laadintaan

15.3.2023

Tarkkuutta talousarvion laadintaan

Talousarvion laadinta on tänä vuonna hankalaa kasvavien hoitomenojen vuoksi. Talousarviota viimeisteltäessä keskeistä on punnita eri kuluerien vaikutusta asumiskustannuksiin. Talousarvioon kannattaa jättää pelivaraa, sillä väärässä paikassa säästäminen kostautuu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti