Siivous- ja kiinteistöhuoltoyrityksissä tarjolla 8 000 kesätyöpaikkaa

Kiinteistöpalveluala on jälleen palvelualojen suurimpia kesätyön tarjoajia yhdessä kaupan alan kanssa. Tulevana kesänä kiinteistöpalveluyritykset tarjoavat kesätöitä noin 8 000 nuorelle. Kesätyöpaikkojen määrä alalla on taantumasta huolimatta kasvanut tasaisesti viimeisten viiden vuoden aikana.

Kiinteistöpalveluyritykset ovat monelle nuorelle ovi ensimmäiseen kesätyöpaikkaan. Ala tarjoaa paitsi mielekkäitä, merkityksellisiä ja hyvin suunniteltuja kesätöitä myös ponnahduslaudan työmarkkinoille. Monet työnantajat arvostavat kokemusta alan töistä.

– Kesätyö kiinteistöpalveluiden parissa tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan kehittyvään alaan ja saada erinomaista työkokemusta, toteaa Kiinteistötyönantajat ry:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Tiia Brax.

Kesätyöhaku on parhaillaan käynnissä, ja töitä on tarjolla ympäri Suomea erityisesti siivouksessa ja kiinteistöhuollossa. Töihin voi sisältyä esimerkiksi nurmikon leikkuuta, pihatöitä ja avustavia huoltotöitä. Kaikki kesätyöntekijät perehdytetään töihinsä. Braxin mukaan nyt kannattaakin olla aktiivinen.

– Vaikka paikka ei heti ensiyrittämällä irtoaisikaan, ei kannata lannistua, sillä joskus paikkoja on tarjolla aina toukokuulle saakka, Brax vinkkaa.

Siistii hommaa -kampanja tutustuttaa ammatinvalintaikäiset kiinteistöpalvelualaan

Tutkimusten mukaan nuoret eivät tunne kiinteistöpalvelualaa ja sen tarjoamia uramahdollisuuksia sekä monipuolisia työtehtäviä. Ala on kuitenkin merkittävä ja vakaa työllistäjä nyt ja tulevaisuudessa. Niin kauan kuin on taloja, on töitä.

Kiinteistöpalveluiden parissa työskentelee Suomessa yli 100 000 henkilöä, ja ala kasvaa koko ajan. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kiinteistönhoitajina, toimitilahuoltajina, palveluesimiehinä, vartijoina ja aulapalveluvastaavina mahdollistaen meille jokaiselle toimivan arjen. Nykyisiä ammattilaisia jää eläkkeelle hurjaa vauhtia, joten uusia osaajia tarvitaan lisää.

– Moni tulee kiinteistöpalvelualalle kesätöiden kautta, huomaa viihtyvänsä ja etenee nopeasti urallaan esimiestehtäviin jatkokoulutuksen myötä. Tämä ala tarjoaa myös loistavia etenemismahdollisuuksia, Brax muistuttaa.

Siistiihommaa.fi-sivustolle on koottu linkit alan kesätyöhakuun. Alan järjestäytyneet ja vastuullisesti toimivat yritykset löytyvät Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenluettelosta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.3.2022

Myyjälle asuntokaupasta 80.000 euron lasku, vaikka ei tehnyt mitään väärin

Helsingin Sanomat: Turun ydinkeskustassa sijaitseva huoneisto vaihtoi omistajaa vuonna 2017 noin 90 000 eurolla. Nyt myyjä joutuu palauttamaan myyntihinnasta 50 000 euroa korkoineen ja maksamaan oikeudenkäyntikuluja 30 000 euroa. HS kertoo, että taustalla on erikoinen riita, joka aiheutui viranomaisten rekistereissä olevista vääristä tiedoista.

taloyhtiö palvelut kiinteistöala

27.5.2022

Mitä taloyhtiön kannattaa muistaa palveluita ostaessa?

Taloyhtiöt tarvitsevat monia ulkopuolisten tuottamia palveluita muun muassa kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin. Siksi ne ovat merkittävä kiinteistöalan työllistäjä. Mutta mitä palveluita ostaessa on hyvä muistaa?

29.4.2022

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

OP Media: Vuokramökeistä halutuimmat tarjoavat mukavuutta, rauhaa sekä tilavat puitteet yhteisen ajan viettoon. Erähenkiset vaatimattomat mökit kantovesineen eivät enää vastaa perusmökkeilijän toiveita. Unelmien vuokramökin tulisi olla talviasuttava, mukavuuksiltaan lähes modernia kotia vastaava paikka, josta löytyy ainakin juokseva lämmin sekä kylmä vesi, sisävessa sekä toimiva keittiö liesineen, astioineen, pesukoneineen sekä mikroaaltouuneineen.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti