Siivous- ja kiinteistöhuoltoyrityksissä tarjolla 8 000 kesätyöpaikkaa

Kiinteistöpalveluala on jälleen palvelualojen suurimpia kesätyön tarjoajia yhdessä kaupan alan kanssa. Tulevana kesänä kiinteistöpalveluyritykset tarjoavat kesätöitä noin 8 000 nuorelle. Kesätyöpaikkojen määrä alalla on taantumasta huolimatta kasvanut tasaisesti viimeisten viiden vuoden aikana.

Kiinteistöpalveluyritykset ovat monelle nuorelle ovi ensimmäiseen kesätyöpaikkaan. Ala tarjoaa paitsi mielekkäitä, merkityksellisiä ja hyvin suunniteltuja kesätöitä myös ponnahduslaudan työmarkkinoille. Monet työnantajat arvostavat kokemusta alan töistä.

– Kesätyö kiinteistöpalveluiden parissa tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan kehittyvään alaan ja saada erinomaista työkokemusta, toteaa Kiinteistötyönantajat ry:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Tiia Brax.

Kesätyöhaku on parhaillaan käynnissä, ja töitä on tarjolla ympäri Suomea erityisesti siivouksessa ja kiinteistöhuollossa. Töihin voi sisältyä esimerkiksi nurmikon leikkuuta, pihatöitä ja avustavia huoltotöitä. Kaikki kesätyöntekijät perehdytetään töihinsä. Braxin mukaan nyt kannattaakin olla aktiivinen.

– Vaikka paikka ei heti ensiyrittämällä irtoaisikaan, ei kannata lannistua, sillä joskus paikkoja on tarjolla aina toukokuulle saakka, Brax vinkkaa.

Siistii hommaa -kampanja tutustuttaa ammatinvalintaikäiset kiinteistöpalvelualaan

Tutkimusten mukaan nuoret eivät tunne kiinteistöpalvelualaa ja sen tarjoamia uramahdollisuuksia sekä monipuolisia työtehtäviä. Ala on kuitenkin merkittävä ja vakaa työllistäjä nyt ja tulevaisuudessa. Niin kauan kuin on taloja, on töitä.

Kiinteistöpalveluiden parissa työskentelee Suomessa yli 100 000 henkilöä, ja ala kasvaa koko ajan. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kiinteistönhoitajina, toimitilahuoltajina, palveluesimiehinä, vartijoina ja aulapalveluvastaavina mahdollistaen meille jokaiselle toimivan arjen. Nykyisiä ammattilaisia jää eläkkeelle hurjaa vauhtia, joten uusia osaajia tarvitaan lisää.

– Moni tulee kiinteistöpalvelualalle kesätöiden kautta, huomaa viihtyvänsä ja etenee nopeasti urallaan esimiestehtäviin jatkokoulutuksen myötä. Tämä ala tarjoaa myös loistavia etenemismahdollisuuksia, Brax muistuttaa.

Siistiihommaa.fi-sivustolle on koottu linkit alan kesätyöhakuun. Alan järjestäytyneet ja vastuullisesti toimivat yritykset löytyvät Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenluettelosta.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

3.12.2021

Kiinteistölehti vertaili lainarahan hintaa

Tarjoukset perustuvat pääkaupunkiseudulla asuntolainoja tarjoavien pankkien luottokriteerien mukaisella vakuusarvostuksella ja maksukykyarvioinnilla tehtyihin laskelmiin. Korot on laskettu 1.9.2021 tilanteen mukaan. Todellinen kokonaiskorko sisältää marginaalin, viitekoron, nostopalkkiot ja hoitokulut laina-ajalle jaksotettuna.

6.10.2021

Mies purki keittiön tekemättä muutosilmoitusta− oikeusriidan jälkeen loppulasku oli 42 000 euroa

Mies osti heinäkuussa 2018 asunto-osakkeen keskisuomalaisesta pikkukaupungista. Pienkerrostalo oli rakennettu vuonna 1971 ja kun huoneisto oli liki alkuperäiskunnossa, remontille oli tarvetta. Keittiökaapeilla oli ikää jo 47 vuotta ja pientä pintaremonttiakin oli tarpeen tehdä.

29.3.2022

Myyjälle asuntokaupasta 80.000 euron lasku, vaikka ei tehnyt mitään väärin

Helsingin Sanomat: Turun ydinkeskustassa sijaitseva huoneisto vaihtoi omistajaa vuonna 2017 noin 90 000 eurolla. Nyt myyjä joutuu palauttamaan myyntihinnasta 50 000 euroa korkoineen ja maksamaan oikeudenkäyntikuluja 30 000 euroa. HS kertoo, että taustalla on erikoinen riita, joka aiheutui viranomaisten rekistereissä olevista vääristä tiedoista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti