Siistii hommaa –kampanja tutustuttaa nuoret kiinteistöpalvelualaan

Maanantaina käynnistyneellä Siistii hommaa -kampanjalla halutaan innostaa nuoria hakeutumaan kiinteistöpalvelualan opintoihin ja töihin alan yrityksiin. Kampanjalla pyritään myös vaikuttamaan yleisemmin kiinteistöpalvelualan arvostukseen ja tuomaan esiin alan ammattilaisten työn merkitystä meidän jokaisen arkeen. Kampanjan taustalla on Kiinteistötyönantajat ry.

– Tutkimusten mukaan nuoret eivät tunne kiinteistöpalvelualaa ja sen tarjoamia uramahdollisuuksia. Ala on kuitenkin merkittävä ja vakaa työllistäjä nyt ja tulevaisuudessa – niin kauan kun on taloja, on töitä, kertoo Kiinteistötyönantajat ry:n toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kiinteistöpalvelut ovat rakennuksiin ja toimitiloihin liittyviä palveluita kuten esimerkiksi kiinteistöhuoltoa, energianhallintaa, teknisiä palveluita, siivousta ja aulapalveluita. Kiinteistöpalvelualan ammattilaiset pitävät huolen siitä, että kaikki toimii.

Ala työllistää yli 100 000 henkilöä ja eläköitymisen myötä uusia osaajia tarvitaan lisää. Pelkästään TE-hallinnon mol.fi-sivulla on tarjolla tällä hetkellä yli 1 000 kiinteistöpalvelualan avointa työpaikkaa eri puolilla maata.

Kiinteistöissä tarvittavat palvelut monimuotoistuvat koko ajan, mikä tuo alalle lisää kasvua. Samalla alan ammattilaisilta vaaditaan entistä monipuolisempaa osaamista. Alan ammatillista koulutusta onkin uudistettu moniosaajuuden mahdollistavaan suuntaan ja näin vastaamaan paremmin työelämän tarpeisiin.

– Haluamme kampanjalla lisätä nuorten tietoutta kiinteistöpalvelualasta, alan koulutuksesta, ammateista ja työtehtävistä sekä hyvistä uratarinoista. Alan koulutus kannattaa. Moni viihtyy tällä alalla koko työuransa, sillä mahdollisuudet kehittyä ja rakentaa itsensä näköistä urapolkua ovat lähes rajattomat, Gramén kertoo.

Kampanja käynnistyy nuorille suunnatun Siistiihommaa.fi-nettisivuston lanseerauksella 5.-7.5. järjestettävässä Taitaja 2015 -tapahtumassa Turussa. Tapahtumaan arvioidaan osallistuvan noin 50 000 ammatinvalintaikäistä nuorta.

Siistii hommaa -kampanjan nettisivut: www.siistiihommaa.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.2.2019

Aurinkosähköä kotiin -kampanja kerää tarjouksia kuluttajakohteisiin

Motiva kerää yrityksiltä tarjouksia aurinkosähköjärjestelmien mallikohteista aurinkosähkökampanjaan. Kuluttajat pääsevät vertailemaan avaimet käteen -järjestelmiä toimittavia yrityksiä sekä laite- ja hintatietoja Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivulla 4.maaliskuuta alkaen. Kampanjan yhteistyökumppanina on Suomen Omakotiliitto.

1.6.2016

Siistii hommaa valjastaa kiinteistöpalvelualan kesätyöntekijät somelähettiläiksi

Kiinteistötyönantajat ja Siistii hommaa -kampanja järjestävät kiinteistöpalvelualan kesätyöntekijöille #kipahommaa16-kuvakilpailun Instagramissa. Kuvakisan avulla nuoret pääsevät kertomaan omille kavereilleen ja verkostoilleen, millaista kiinteistöpalvelualalla on olla töissä ja mitä työ pitää sisällään. Kilpailu kestää koko kesän alkaen tänään 1.6.

27.1.2017

Espoo haastaa taloyhtiöt mukaan energiahukkajahtiin

Ympäristöministeriön johdolla käynnistyi lokakuussa 2016 Energiahukka-kampanja, jossa Suomen taloyhtiöt haastetaan toteuttamaan yksinkertaisia keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi. Espoon kaupunki haastaa kaikki espoolaiset taloyhtiöt mukaan kampanjaan ja samalla yhteisiin ilmastotalkoisiin. Asiantuntija-arvioiden mukaan jopa 10–15 prosenttia rakennusten säästöpotentiaalista olisi saavutettavissa ilman kalliita ja raskaita korjaustoimenpiteitä.

10.2.2016

Siivous- ja kiinteistöhuoltoyrityksissä tarjolla 8 000 kesätyöpaikkaa

Kiinteistöpalveluala on jälleen palvelualojen suurimpia kesätyön tarjoajia yhdessä kaupan alan kanssa. Tulevana kesänä kiinteistöpalveluyritykset tarjoavat kesätöitä noin 8 000 nuorelle. Kesätyöpaikkojen määrä alalla on taantumasta huolimatta kasvanut tasaisesti viimeisten viiden vuoden aikana.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti