Seinä-wc on Asuntomessujen suosikki

Aivan Saimaan rannalla sijaitsevalle Mikkelin Kirkonvarkauden Asuntomessualueelle on rakennettu yhteensä 31 messuasuntoa: 29 pientaloa, paritalo sekä kaksi rivitaloa. Suuresta osasta löytyy IDO GLOW Rimfree -malliston seinä-wc.

”Seinävessat ovat messutalojen kylpyhuoneissa enemmistönä ensimmäistä kertaa. Ihmiset haluavat ja uskaltavat nyt ottaa seinään kiinnitettävän pytyn”, kertoo Itä-Suomen aluemyyntipäällikkö Jukka Hakanen IDOn myynnistä ja markkinoinnista vastaavasta Geberit Oy:stä.

Hakasen mukaan ihmisten asenteissa on viime vuosina tapahtunut merkittävä muutos seinävessojen suhteen, kun turhista ennakkoluuloista on päästy eroon. IDOn tehtaalla Tammisaaressa valmistetaankin koko ajan enemmän seinään kiinnitettäviä wc-istuimia.

”Vielä viisi vuotta sitten messuilla kyseltiin seinävessoista hyvin epäilevästi: vuotavatko ne seinän sisään tai kestävätkö ne painoa? Nyt niihin on opittu luottamaan, kun on huomattu, että tekniikka toimii ja ne ovat turvallisia”, Hakanen sanoo ja muistuttaa, että seinä-wc on ihan tavallinen pytty.

”Ei se ole mikään statussymboli. Mikkelin messutaloissakin seinävessoja on hyvin erilaisissa kohteissa ja erilaisina versioina. Joissakin on täyskotelointi, joissain osakotelointi.”

Helppo huoltaa aukon kautta

Seinän kotelointi ja sen sisälleen kätkemä koneisto ovat aiemmin epäilyttäneet monia asentamisen ja huoltamisen näkökulmasta, mutta turhaan. Juuri koteloinnin takia seinä-wc on jopa perinteistä lattiamallia kätevämpi.

”Seinävessahan huolletaan aukon kautta, joten vesisäiliötä ei tarvitse irrottaa. Näppärä kaveri ottaa koneiston irti minuutissa, lattiavessoissa se on paljon työläämpää”, Jukka Hakanen sanoo.

Myös seinä-wc:n asentaminen on vaivatonta valmiiden asennuselementtien ja -tarvikkeiden takia.

”Itse koneiston ja kulhon asentaminen käy nopeasti. Niiden lisäksi koteloinnin seinäpinnat täytyy toki laittaa kuntoon, minkä takia seinä-wc:t ovatkin erityisen suosittuja uudisrakentamisessa”, Hakanen kertoo.

”Seinävessoihinkin voi valita mielensä mukaan kovan tai pehmeän wc-kannen – ja haluamassaan värissä”, kertoo IDOn markkinointikoordinaattori Hanne Koveshnikov.

Seinään kiinnitettävillä wc-istuimilla on paljon etuja: ne voidaan asentaa juuri sopivalle korkeudelle ja tarvittaessa vaikka hieman sivuun lattiaviemäröintiin nähden. Ne on myös helppo pitää puhtaana, koska piilopaikkoja lialle ei juuri ole.

”Myös lattia on helppo pyyhkäistä puhtaaksi pytyn alta”, Koveshnikov muistuttaa.

Viisi väitettä seinävessoista

1. Seinävessa on hankala asentaa.

Seinä-wc:n asennuksessa on enemmän työvaiheita, mutta asennus ei ole erityisen hankala. IDOn seinävessojen asennus on tehty todella helpoksi valmiiden asennustelineiden sekä selkeiden ohjeiden ja apumerkintöjen avulla. Kun tuote on kerran asennettu, se seisoo paikoillaan vuosikausia.

2. Seinävessa on hankala huoltaa.

Päinvastoin, se on todella helppoa ja nopeaa, sillä huuhtelumekanismin huolto onnistuu vaivattomasti huuhtelupainikkeen kautta. Kaikki koneiston osat mahtuvat painikkeen alla olevasta huoltoluukusta ulos.

3. Hajotessaan seinävessa vuotaa vettä seinän sisään, eikä sitä välttämättä huomaa.

Vuodot ovat hyvin harvinaisia, koska rakenteet ovat turvallisia ja hyvin testattuja. Kylpyhuoneen kosteussuoja tulee aina tehdä niin, että se on vessan asennustelineen takana, jolloin vuodot eivät koskaan pääse rakenteisiin. Seinä-wc:tä asennettaessa suositellaan myös jättämään koteloon pieni aukko lattian rajaan, josta vesi pääsee valumaan ulos ja vuoto huomataan heti.

4. Seinävessa voi romahtaa ylipainoisen ihmisen alla tai jos pytyn päälle nousee seisomaan.

Seinä-wc kestää 400 kiloa painoa eli romahtaminen ei käytännössä ole mahdollista.

5. Seinävessa tukkiutuu helpommin.

Se ei tukkiudu sen helpommin kuin lattia-wc:kään, koska viemäröinti on täysin vastaava.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

valesokkeli

24.8.2023

Valesokkelirakenteet voi korjata kengittämällä

Valesokkelirakenteet voivat kastuessaan aiheuttaa ongelmia, mutta ne voi korjata kengittämällä. Kengittäessä puuseinärungon alaosaa nostetaan ylöspäin sokkelirakenteesta, ja runko- ja sokkelirakenne eristetään toisistaan lämpö- ja kosteusteknisesti.

Tampere

26.10.2023

Vuokranantaja-barometri: Tampere nousussa

Tampere nostaa houkuttelevuuttaan asuntosijoittajien silmissä, kertoo Suomen Vuokranantajien Vuokra-asunto-barometri. Myös pohjalaiskaupungit Oulu, Kokkola ja Seinäjoki ovat nostaneet sijoitustaan. Pääkaupunkiseudun houkuttelevuus laski.

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti