Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä

Taloyhtiössä asuminen herättää kysymyksiä monissa osakkaissa ja asukkaissa, kun taloyhtiömaailman käytännöt ja toimintatavat eivät ole tuttuja kaikille. Epätietoisuus voi johtaa välinpitämättömyyteen, väärin toimimiseen tai turhiin yhteydenottoihin isännöitsijään.

Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä -kirja tarjoaa keinon epätietoisuuden poistamiseen. Kirjaan on koottu useimmin kysytyt kysymykset taloyhtiöstä osakkaan ja asukkaan näkökulmasta. Kysymykset ovat tuttuja jokaisessa taloyhtiössä, kuten Saako parvekkeella grillata? Miten autopaikat jaetaan? Kuka vastaa rikkoutuneesta laitteesta?

Kirjassa kerrotaan osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, hallituksen ja isännöitsijän rooleista, kunnossapitovastuusta, osakkaan ja taloyhtiön remonteista, autopaikkojen jaosta, järjestyssäännöistä ja vuokratusta huoneistosta. Kysymys-vastaus-muotoon tehty kirja on helppolukuinen ja vastaukset ovat selkeitä ja napakoita.

Kirjasta on hyötyä jokaiselle osakkaalle ja asukkaalle, mutta miksei myös taloyhtiön hallinnolle. Kirja selkiyttää taloyhtiön toimintaa ja tekee näin taloyhtiön arjesta sujuvampaa.

Kirjan on kirjoittanut Kiinteistöliitto Uusimaan lakimies, VT Katriina Sarekoski, ja sen on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

älylämmitys

10.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Älylämmitys hillitsi satavuotiaan taloyhtiön energiankulutusta

Helsinkiläiseen taloyhtiöön asennettiin Wattisen älylämmitys. Sen ansiosta talovanhus käyttää nyt 15 prosenttia vähemmän lämmitysenergiaa kuin aiemmin.

Wattinen

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti