Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä

Taloyhtiössä asuminen herättää kysymyksiä monissa osakkaissa ja asukkaissa, kun taloyhtiömaailman käytännöt ja toimintatavat eivät ole tuttuja kaikille. Epätietoisuus voi johtaa välinpitämättömyyteen, väärin toimimiseen tai turhiin yhteydenottoihin isännöitsijään.

Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä -kirja tarjoaa keinon epätietoisuuden poistamiseen. Kirjaan on koottu useimmin kysytyt kysymykset taloyhtiöstä osakkaan ja asukkaan näkökulmasta. Kysymykset ovat tuttuja jokaisessa taloyhtiössä, kuten Saako parvekkeella grillata? Miten autopaikat jaetaan? Kuka vastaa rikkoutuneesta laitteesta?

Kirjassa kerrotaan osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, hallituksen ja isännöitsijän rooleista, kunnossapitovastuusta, osakkaan ja taloyhtiön remonteista, autopaikkojen jaosta, järjestyssäännöistä ja vuokratusta huoneistosta. Kysymys-vastaus-muotoon tehty kirja on helppolukuinen ja vastaukset ovat selkeitä ja napakoita.

Kirjasta on hyötyä jokaiselle osakkaalle ja asukkaalle, mutta miksei myös taloyhtiön hallinnolle. Kirja selkiyttää taloyhtiön toimintaa ja tekee näin taloyhtiön arjesta sujuvampaa.

Kirjan on kirjoittanut Kiinteistöliitto Uusimaan lakimies, VT Katriina Sarekoski, ja sen on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.11.2015

Taloyhtiön osakkaat eivät aina tunne oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan

Yli 2 miljoona suomalaisista asuu asunto-osakeyhtiössä. Osalle taloyhtiön toiminta on tuttua, mutta joillekin yhtiön toimintatavat ovat täyttä hepreaa. Uutuusopas Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä auttaa vähentämään osakkaiden epätietoisuutta ja murtamaan vääriä käsityksiä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista.

21.4.2015

Taloyhtiöissä kaivataan selkokielistä tietoa putkiremontista

Kun omaan taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, osakkaan päässä alkaa surista kysymyksiä: Mitä remontti tulee maksamaan? Joudunko muuttamaan pois? Mitä jos kaikki menee pieleen?

5.3.2019

Asumisen päästöt nollaan Huittisissa – Energiaremontti maksaa itse itsensä

Satakunnan ensimmäinen Energiaremontti-kohde kustantaa mittavan remontin energialaskusta säästämillään rahoilla. Samalla taloyhtiöstä tulee hiilineutraali. Huittisten keskustassa sijaitseva As Oy Vehnä-Hovi tekee laajan energiaremontin.

14.4.2015

Kohti graniittilinnaa

Suomen Kiinteistölehti tenttasi kantoja asumista koskettaviin kysymyksiin kahdeksan eduskuntavaaleihin osallistuvan puolueen ehdokkailta. Painotuksissa on eroja, mutta esimerkiksi asumiskustannusten nousun hillitsemisessä moni vastaajista koki tärkeäksi säätelyn vähentämisen. Myös kaavoitukseen haluttiin aktiivisempaa otetta, jotta asumiseen tarkoitettuja tontteja olisi tarjolla riittävästi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti