Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä

Taloyhtiössä asuminen herättää kysymyksiä monissa osakkaissa ja asukkaissa, kun taloyhtiömaailman käytännöt ja toimintatavat eivät ole tuttuja kaikille. Epätietoisuus voi johtaa välinpitämättömyyteen, väärin toimimiseen tai turhiin yhteydenottoihin isännöitsijään.

Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä -kirja tarjoaa keinon epätietoisuuden poistamiseen. Kirjaan on koottu useimmin kysytyt kysymykset taloyhtiöstä osakkaan ja asukkaan näkökulmasta. Kysymykset ovat tuttuja jokaisessa taloyhtiössä, kuten Saako parvekkeella grillata? Miten autopaikat jaetaan? Kuka vastaa rikkoutuneesta laitteesta?

Kirjassa kerrotaan osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, hallituksen ja isännöitsijän rooleista, kunnossapitovastuusta, osakkaan ja taloyhtiön remonteista, autopaikkojen jaosta, järjestyssäännöistä ja vuokratusta huoneistosta. Kysymys-vastaus-muotoon tehty kirja on helppolukuinen ja vastaukset ovat selkeitä ja napakoita.

Kirjasta on hyötyä jokaiselle osakkaalle ja asukkaalle, mutta miksei myös taloyhtiön hallinnolle. Kirja selkiyttää taloyhtiön toimintaa ja tekee näin taloyhtiön arjesta sujuvampaa.

Kirjan on kirjoittanut Kiinteistöliitto Uusimaan lakimies, VT Katriina Sarekoski, ja sen on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti