Salattuja kiinteistökauppakirjaluonnosten henkilötietoja päätyi verkkoon Tuusulassa

Tuusulan kunnassa laadittujen kiinteistökauppakirjaluonnosten henkilö- ja osoitetiedot välittyivät verkkoon, vaikka näin ei ollut tarkoitus, kun luonnokset julkaistiin kunnan verkkosivuilla. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Asiakirjojen henkilötiedot peitettiin mustalla ennen niiden verkkojulkaisua. Jos tekstin taustavärin muutti mustaksi ja sen kopioi ja siirsi uuteen Word-tiedostoon, tiedot tulivat näkyviin.

Tuusulan kunta on tehnyt pyynnön verkon hakupalveluihin kyseisten tietojen poistamiseksi hakutuloksista. Kunta on myös laatinut henkilötietojen tietoturvaloukkausta koskevan ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle.

Tuusulan tiedossa ei ole, että verkkoon joutuneita henkilötietoja olisi käytetty väärin.

Lue koko juttu täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.5.2018

EU:n tietosuoja-asetus haastaa taloyhtiöt

Suomalaisissa taloyhtiöissä käsitellään yhteensä 2,4 miljoonan ihmisen henkilötietoja. EU:n tietosuoja-asetus tuli sovellettavaksi 25.5.2018, ja sen velvoitteet koskevat luonnollisesti myös taloyhtiöitä. Uutuuskirja opastaa taloyhtiöt kohti tietosuoja-aikaa.

28.5.2018

Tietosuoja-asetus taloyhtiössä

Kaksi vuotta sitten voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen siirtymäaika on umpeutunut. Asetuksen käytännön soveltaminen koskee myös taloyhtiöitä.  EU:n yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan 25.5.2016 ja kahden vuoden siirtymäajan jälkeen asetuksen käytännön soveltaminen alkaa 25.5.2018. Taloyhtiön tietosuojakysymykset ja henkilörekisterit on siis saatettava vastaamaan asetusta siirtymäajan kuluessa ja 25.5.2018 mennessä.

18.6.2021

Aurinkosähkön tuotantokapasiteetti kasvoi viime vuonna 45 % prosenttia

Aurinkosähkön pientuotanto on kasvanut Suomessa viiden vuoden aikana yli kymmenkertaiseksi. Sen osuus verkkoon asennetusta sähkön tuotantokapasiteetista oli vuoden 2020 lopussa noin 1,6 prosenttia. Se vastasi Suomen sähkön kokonaistuotannosta noin 0,4 prosenttia.

11.4.2018

Tietosuoja taloyhtiössä

Kaksi vuotta sitten voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen siirtymäaika on kulumassa umpeen. Kun asetuksen käytännön soveltaminen alkaa toukokuussa, se koskee myös taloyhtiöitä.  EU:n yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan 25.5.2016 ja kahden vuoden siirtymäajan jälkeen asetuksen käytännön soveltaminen alkaa 25.5.2018. Taloyhtiön tietosuojakysymykset ja henkilörekisterit on siis saatettava vastaamaan asetusta siirtymäajan kuluessa ja 25.5.2018 mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti