Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

salaman sytyttämä tulipalo

Suomessa salamoi huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi päivätasaajan korkeudella tai Kaukoidän maissa. Silti Suomessakin salama sytyttää joka vuosi tuhoisia rakennuspaloja. Viime kesänä salama aiheutti tulipalon savonlinnalaisessa kerrostalossa.

Viime kesänä juhannusyönä Savonlinnassa riehui reippaamman puoleinen ukkonen. Salamat säkenöivät ja ukkonen kumisi. Vettä tuli kaatamalla.

Asunto-osakeyhtiö Ratamestarin hallituksen puheenjohtaja Juha Hämäläinen teki illalla lähtöä töihin: taksimiehelle juhannusyönä keikkaa riittää.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

26.11.2014

Suomalaiset pelkäävät tulipaloja

Suomalaiset pelkäävät eniten kotona sattuvista vahingoista ja uhkista tulipaloja, selviää turva-alan yrityksen Verisuren teettämästä tutkimuksesta*. Tutkimuksen mukaan suomalaisista vastaajista 77 % oli huolissaan tulipaloista, kun heiltä kysyttiin mitkä kotia uhkaavista vahingoista heitä huolestuttavat eniten. Murrot huolestuttavat vain 5 % vastaajista ja vesivahingot 9 %.

26.6.2017

Palokatkot ovat tulipaloriskien kärjessä

Hiljattain helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa syttyi ja sammui tulipalo ilman, että kukaan talon asukkaista havahtui siihen yöllä. Vain kadulla liikkunut lehdenjakaja kiinnitti huomion ikkunasta tulevaan savuun ja soitti hätänumeroon. Onnettomuudessa oli onnea, koska palokatkot ja palo-osastoinnit olivat kunnossa estäen palon sekä savun leviämisen asunnosta toiseen.

23.11.2018

Kodeissa syttyy vuosittain lähes 3000 tulipaloa – varo näitä kolmea vaaranpaikkaa

LähiTapiola on tänä vuonna yhdennettätoista kertaa järjestettävän Päivä paloasemalla –tapahtuman yritysyhteistyökumppani. Tapahtumassa on mukana enemmän palokuntia kuin koskaan aikaisemmin, yhteensä 368 palokuntaa ympäri Suomea. Myös kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta, ja viime vuonna meni rikki jo 100 000 kävijän raja.

24.11.2016

Joka kolmannessa tulipalossa ei palovaroitinta

Viime vuonna Suomessa sattuneissa asuinrakennusten tulipaloissa noin joka kolmannessa tapauksessa ei ollut lainkaan palovaroitinta, selviää Pelastusopiston tilastoista. Suositusten mukaan palovaroitin tulisi löytyä myös jokaisesta makuuhuoneesta. Suomalaiset eivät ole varautuneet kodissa sattuvaan tulipaloon riittävästi.