Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

hiilinegatiivinen

Tammelan kaupunginosassa sijaitseva As Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20 vaikuttaa varsin tavanomaiselta betonielementtitalolta. Se on kuitenkin Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö.

Se on myös ensimmäinen taloyhtiö, joka siirtyi kaksisuuntaiseen kaukolämpöön eli myös myy lämpöä energiayhtiölle. Taloyhtiön tuottamalla lämmöllä lämmitetään kaukolämmön vettä, joka ohjataan takaisin kaukolämmön menoputkistoon. 1980-luvulla rakennetussa kuusikerroksisessa kiinteistössä on 54 asuntoa ja yksi liikehuoneisto.

Kaukolämmön menovedellä tarkoitetaan lähes sata-asteista vettä, joka kaukolämpöverkostosta menee taloyhtiön verkkoon. Paluuvesi taas on vettä, joka palaa taloyhtiöstä energiayhtiön verkkoon lämpönsä luovuttaneena, 40–45-asteisena.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.2.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaan Energia on elämäsi paras energiapäätös

Lämmityksen hankkiminen Vantaan Energialta on vastuullinen teko ilmaston hyväksi. Fossiilisista polttoaineista luopuminen vuoteen 2026 mennessä takaa kilpailukykyiset hinnat, jotka pysyvät vakaina myös tulevaisuudessa. Ihmisten tarpeet ja toiveet lämmityksen ja energian käytön suhteen ovat hiljalleen viime vuosien aikana muuttuneet.

Vantaan Energia

korjaushanke edullisesti

10.6.2022

Korjaushanke onnistui edullisesti oppilastyönä

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitsevassa taloyhtiössä toteutettiin maalaushanke vaihtoehtoisella tavalla. Taloyhtiön kuluneet porraskäytävät saivat uuden ilmeen maalariopiskelijoiden käsissä.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

lämpöpumppu

1.11.2022

Lämpöpumppu korvasi kaukolämmön

Runosmäen aluelämpöverkolla oli kattiloiden ikääntyessä edessä päätös tulevaisuuden energianlähteestä. Asukkaat halusivat säilyttää itsenäisyytensä, joten ratkaisuksi keksittiin iso lämpöpumppu, joka ottaa energiaa ulkoilmasta.