Rakentamisen hitaus oire laajasta jähmeydestä

Työeläkeyhtiö Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti toivoo lievennyksiä asuntorakentamiseen liittyvään sääntelyyn.

Johtaja Esko Torstin mukaan esimerkiksi mittavat valitusoikeudet kaavamuutoksissa hankaloittavat rakennushankkeita liikaa. Koska asuntojen tarjonta on riittämätöntä suhteessa kysyntään, Torstin mukaan tarvitaan sääntelyn keventämistä.

– Hallitus toimii oikein, kun se haluaa lisätä joustavuutta siinä missä se on mahdollista. Nyt rakentamisen sääntelyä on liikaa, hän kirjoittaa Ilmarisen blogissa.

Torsti esittää myös useita keinoja, joiden avulla voitaisiin lisätä rakentamisen joustavuutta. Yksi niistä on ohje kaavoituksen enimmäisajaksi.

– Nykykäytäntö venyttää käsittelyä liikaa. Rakentamisessa aikataulujen venyttäminen rankaisee paitsi asianosaista myös kaikkia kansalaisia, kun asuntomarkkinoiden epätasapainoa ei saada korjattua.

Hän toivoo myös yhdenvertaista kohtelua kaavamuutoshakijoille. Ongelmat näkyvät esimerkiksi kiinteistöjen käyttötarkoituksen muutoksissa.

– Lopputuloksena rakennukset seisovat tyhjillään, eivätkä hyödytä ketään.

Ilmarinen on Suomen kolmanneksi suurin kiinteistösijoittaja sekä merkittävä rakennuttaja. Yhtiöllä on 3,6 miljardin euron kiinteistösijoitusomaisuus.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

24.9.2018

Puurakentamisen odotetaan kaksinkertaistuvan lähivuosina

Rakennusliikkeiden kasvava kiinnostus puun käyttöä kohtaan, tuoteosatoimittajien ja rakentajien kumppanuus sekä puurakentamisen tekninen valmius ja sääsuojaus nousivat pääteemoiksi Koskisen Oy:n taloteollisuuden järjestämässä puurakentamisen ajankohtaisseminaarissa. – Asiakkailta saadun palautteen perusteella voidaan sanoa, että puurakentamisen lastentaudit on voitettu ja puu on valmis yleishyödyllisten kohteiden lisäksi vapaarahoitteiseen tuotantoon. Meillä on puurakentamiseen teknisesti valmis konsepti, jota voidaan toistaa kustannustehokkaasti […]

21.11.2017

Suomessa on miljoona kotia ilman raitisilmaventtiilejä

Talviaikaan suomalaiset viettävät suurimman osan päivästä sisätiloissa. Terveysilma teetti lokakuussa kyselyn, jossa selvitettiin, mitä mieltä suomalaiset ovat kotinsa sisäilmasta. Kyselyyn vastasi 1000 iältään 18–86-vuotiasta.

27.11.2014

Vanhojen kerrostalojen lisäkerrosrakentaminen kasvussa

Puurakenteisiin suurelementteihin perustuva vanhojen kerrostalojen lisäkerrosrakentaminen yleistyy taloyhtiöiden peruskorjausten rahoitustarpeen myötä. Lisäkerrosrakentamisella rahoitetaan yhä useammin taloyhtiön linjasaneerauksen tai julkisivu- ja energiatehokkuuskorjauksen kustannuksia. Kaupungit suhtautuvat lisäkerrosten rakentamiseen lähtökohtaisesti myönteisesti, koska samalla ne lisäävät asuntotarjontaa ja tiivistävät kaupunkirakennetta.

22.12.2016

Uusia mittareita kosteusvaurioista kärsiville

IndoorAid sekä Turun ja Helsingin yliopistot alkoivat tutkia 317 henkilön terveydentilaa päteviksi todennetuilla oirekyselyllä. Tutkimuksessa pyrittiin kehittämään uusia immunologisia menetelmiä homeille ja muille kosteusvauriomikrobeille altistuneille, jotta heitä voisi tutkia kliinisesti. Testatuista menetelmistä useimmat eivät sopineet tarkoitukseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti