Rakennusten lisälämmöneristäminen

Hiljattain ilmestynyt Rakennusten lisälämmöneristäminen -opas esittelee tavallisimmat tavat, joilla asuintalojen lämmöneristystä voidaan parantaa. Yleensä julkisivu- ja kattoremonttien yhteydessä tehtävä lisälämmöneristäminen auttaa vähentämään rakennuksen lämmitysenergian kulutusta ja parantaa siten usein energiatehokkuutta.

Opas selvittää, miten erilaisiin seinä-, katto-, yläpohja- ja alapohjarakenteisiin voidaan käytännössä lisätä lämmöneristettä. Oppaassa tarkastellaan erikseen esimerkiksi betoni- ja tiiliseinien sekä loivien betonirakenteisten kattojen korjaustapoja. Korjaustapoja havainnollistetaan selkeiden 3D-kuvien avulla.

Lisäksi oppaassa kerrotaan tiiviisti korjausinvestoinnin kannattavuuden laskennasta, korjaustyömaan sääsuojauksesta ja hankesuunnittelun merkityksestä korjaushankkeen onnistumisen kannalta.

Opas perustuu ympäristöministeriön Kosteusteknisesti turvalliset korjausrakentamisen malliratkaisut -projektin tuloksiin. Projektissa tarkasteltiin 1950–1970-lukujen rakennusten rakenteiden lisälämmöneristämistä ja eristämisen vaurioherkkyyttä.

Oppaan ovat kirjoittaneet Jyri Nieminen ja Jari Virta. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu oppaaseen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2022

Asuinrakennusten vuosittainen korjaustarve lähes 8 miljardia euroa

Rakennus- ja asuntokanta on tärkeä osa kansallisomaisuutta ja kotitalouksien varallisuutta, mutta sen korjaustarpeesta on ollut vain vähän tietoa. Nyt julkaistu raportti päivittää korjaustarpeen tilannekuvan vuoteen 2050 saakka. Vuoden 2020 lopussa Suomessa oli yli 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, joiden yhteinen arvo on noin 480 miljardia euroa.

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti