Rakennusten lisälämmöneristäminen

Hiljattain ilmestynyt Rakennusten lisälämmöneristäminen -opas esittelee tavallisimmat tavat, joilla asuintalojen lämmöneristystä voidaan parantaa. Yleensä julkisivu- ja kattoremonttien yhteydessä tehtävä lisälämmöneristäminen auttaa vähentämään rakennuksen lämmitysenergian kulutusta ja parantaa siten usein energiatehokkuutta.

Opas selvittää, miten erilaisiin seinä-, katto-, yläpohja- ja alapohjarakenteisiin voidaan käytännössä lisätä lämmöneristettä. Oppaassa tarkastellaan erikseen esimerkiksi betoni- ja tiiliseinien sekä loivien betonirakenteisten kattojen korjaustapoja. Korjaustapoja havainnollistetaan selkeiden 3D-kuvien avulla.

Lisäksi oppaassa kerrotaan tiiviisti korjausinvestoinnin kannattavuuden laskennasta, korjaustyömaan sääsuojauksesta ja hankesuunnittelun merkityksestä korjaushankkeen onnistumisen kannalta.

Opas perustuu ympäristöministeriön Kosteusteknisesti turvalliset korjausrakentamisen malliratkaisut -projektin tuloksiin. Projektissa tarkasteltiin 1950–1970-lukujen rakennusten rakenteiden lisälämmöneristämistä ja eristämisen vaurioherkkyyttä.

Oppaan ovat kirjoittaneet Jyri Nieminen ja Jari Virta. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu oppaaseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.11.2017

Kiinteistöissä mittavat mahdollisuudet säästää energiaa

Rakennuksilla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Suomessa rakennusten hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää arviolta jopa 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, jos nykyisten rakennusten energiatehokkuutta parannetaan ja uudisrakennuksiin toteutetaan vähähiilisiä ratkaisuja. Tätä edistääkseen WWF, SYKE ja SYKLI ovat käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta ja ilmastokelpoisuutta.

14.11.2014

Asumisen energiankulutus laski vuonna 2013

Asumisen energiankulutus laski kuusi prosenttia vuonna 2013. Asumiseen, eli asuinrakennusten lämmitykseen ja kotitalouslaitteisiin, kului energiaa 63 427 gigawattituntia (GWh). Lämpimän sään seurauksena asuinrakennusten lämmitysenergian kulutus laski kuusi prosenttia.

28.11.2017

Uusi asetus rakennusten paloturvallisuudesta vähentää tulkintoja ja yhdenmukaistaa turvallisuustasoa

Asetus rakennusten paloturvallisuudesta tulee voimaan 1.1.2018 ja korvaa nykyisen määräyksen RakMK E1. Asetuksella muun muassa laajennetaan yksinkertaistetussa mitoituksessa puukerrostalojen käyttötarkoituksia, helpotetaan suojaamattoman massiivisen puun käyttöä puukerrostalojen sisäpinnoissa ja mahdollistetaan yhden portaan uloskäytävät nykyistä korkeammissa asuinrakennuksissa. Asetuksen lähtökohtana on nykyisen rakenteellisen paloturvallisuustason säilyttäminen, mutta se sisältää lukuisia muutoksia ja tarkistuksia nykyisiin määräyksiin verrattuna.

31.1.2018

Älyrakennusten mahdollisuudet käyttöön

Älykkään online-teknologian kysyntä on vahvassa kasvussa. ABB on ollut jo yli 30 vuoden ajan älykkäiden kotien ja rakennusten yhteisöratkaisujen edelläkävijä. Digitalisaatio yleistyy, ja älykkäiden ratkaisujen kysyntä on suurempaa kuin koskaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti