Rakennusliiton Suokas: esitys alepalkasta ymmärtämättömyyttä

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas pitää talouspolitiikan arviointineuvoston esittämää ”väliaikaista alepalkkaa” joko täydellisenä ymmärtämättömyytenä tai yrityksenä lakaista ikävät asiat maton alle, kertoo Rakennusliiton tiedote. Pian 30 vuotta työnantajien kanssa rahasta vääntänyt Suokas kirjoittaa blogissa huomanneensa, ettei heillä ole koskaan rahaa.

-Jos palkat pudotetaan vitoseen, niitä ei enää koskaan ole varaa korottaa. Halukkaat tekijät vain kärrätään yhä kauempaa entistä matalamman elintason maista.

-Professorit ovat tutkimuksessaan tehneet myös sen yllättävän havainnon, että palkkojen alentamisen myötä syntyy paine riittävästä toimeentulosta. Todella oivaltavaa. Tulee mieleen takavuosien väitöskirjatasoinen tutkimus, jossa todettiin, että rappusia konttimalla pesevän selkä kipeytyy todennäköisemmin kuin varrellista moppia käyttävällä.

Suokkaan mukaan Rakennusliiton kuuden euron työkokeilu ei ole mikään yleisesti sovellettavissa oleva palkka-ale.

– Se perustuu tarkoin säädeltyyn paikalliseen sopimiseen ja ihmisten vapaaseen tahtoon. Jos mallia yritetään käyttää keppihevosena kurjassa asemassa olevien duunareiden edelleen kurjistamiseen, pilataan totaalisesti tämäkin vilpitön yritys.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

1.12.2022

Taloyhtiöille lisää vastuuta palovaroittimista

Eduskunnan käsittelyssä oleva pelastuslaki on siirtämässä taloyhtiöille entistä enemmän vastuuta asuntojen paloturvallisuudesta. Pelastuslain muutosesitys tarkoittaisi sitä, että taloyhtiö olisi vastuussa palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

valokuitu

20.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu päivittää vanhankin talon nykyaikaan

Valokuidun hankinta kerros- tai rivitaloon on helppoa. Taloyhtiöt päätyvät tyypillisesti toteutukseen, jossa valokuidun rakennus- ja asennustyöt ovat veloituksettomia ja kuidusta maksetaan kuukausimaksua nettipalveluiden ohella.

Valokuitunen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti