Rakennusalan vahvistuva suhdanne voimistaa tulosnäkymiä

Rakennusteollisuus RT:n ja Rakennusliiton mukaan rakentaminen kasvaa tänä vuonna jopa seitsemän prosenttia. Vuoden 2016 aikana rakentamaan aloitettavien asuntojen määrä on kymmenen prosenttia korkeampi kuin viime vuonna. Rakennettavista asunnoista 80 prosenttia on vapaarahoitteisia.

RT:n arvion mukaan myös korjausrakentamisella menee lujaa, ja se tulee tänäkin vuonna ohittamaan arvoltaan uudisrakentamisen.
Teknisen Kaupan Liiton mukaan rakentamiseen liittyvien palveluiden ja tuotteiden myynti on kasvanut noin 20 prosentilla.

Rakentajien pörssikurssit ovat nousseet buumin mukana vauhdikkaasti. Esimerkiksi korjausrakentaja Constin osake on noussut tänä vuonna yli 70 prosenttia, kertoo Kauppalehti.
Lehto Groupin osake on kevään listautumisen jälkeen noussut yli 75 prosenttia, ja vahvinta kasvu on ollut Asunnot-palvelualueella.

Rakennusalalle on vuoden aikana myös syntynyt rutkasti uusia työpaikkoja. Vuoden aikana syntyneiden uusien työpaikkojen määrä lähentelee Rakennusliiton mukaan 10 000:tta. Rakennusalalle avautuvien uusien töiden määrä on vauhdittanut myös henkilöstövuokrausta. Työvoimaa rakennustyömaille vuokraavan ResRent Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Rintanen uskookin, että vuokratyövoiman kysynnän kasvu jatkuu ensi vuoden puolella.

Analyysipalvelu Inderesin mukaan alan osakkeiden korkeat arvostustasot ovat perusteltuja ainakin lyhyeällä tähtäimellä perustuen vahvaan markkinakehitykseen ja matalaan korkotasoon.
Korjausrakentamisella on vakaa näkymä kasvulle. Kiinteistöliitto arvioi, että korjaussuman huippu ajoittuu 2020- ja 2030-luvuille.

Linkki lähteeseen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

26.9.2023

Rakennusteollisuus: Rakentamisen niukkuus näivettää taloutta

Asuntoaloitusten kokonaismäärä painuu tänä vuonna alle puoleen viimevuotisesta, arvioi Rakennusteollisuus RT suhdanne-ennusteessaan. Korjausrakentamisen osalta juuri päättynyt budjettiriihi toi pettymyksen.

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

vuokra-asunto

5.4.2023

Vuokra-asuntotarjonnan kasvuvauhti hiipuu

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu hiipuu, selviää Raklin Vuokra-asuntobarometristä. Rakentamisen rahoitus ja työvoima kallistuvat, mikä vaikeuttaa vuokra-asuntorakentamista. Vuokra-asunnoille on kuitenkin kysyntää.

29.12.2022

Asuntojen ja toimitilojen rakentaminen laskussa Helsingin seudulla

Asunto- ja toimitilarakentamisen arvioidaan hidastuvan pääkaupunkiseudulla vuonna 2023. Syynä ovat rakennuskustannusten raju kasvu sekä asumisen energia- ja hoitokustannusten nousu. Asuinrakennusten aloitusten ja rakennuslupien volyymit ovat kääntyneet selvään laskuun jo vuonna 2022.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti