Puristava jäteastia vähentää muovijätteen kokoa

Innon pakkausmuovin vapaaehtoiseen  keräykseen kasvaessa tulee myös uusia keksintöjä. Tyhjennysrallin vähentämiseksi on keksitty jäteastia, joka puristaa höttöisen muovin tiiviimmäksi, kertoo Ylen verkkouutiset.

Jyväskyläläinen Enercet on kehittänyt jäteastioita, joiden kansiin on integroitu kahvalla toimiva jätepuristin. Keksinnön luvataan laskevan jätehuollon keräys- ja kuljetuskustannuksia, hiilidioksidipäästöjä ja ratkaisevan jätehuoneiden tilaongelmia. Kymmenen kilon sijasta astiaan saadaan 30-35 kiloa muovia astiaan.

Jyväskylässä isännöintitoimisto on testannut puristimellisia jäteastioita ja tilannut niitä muutamiin taloyhtiöihin. Reim Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Pia Määttä arvioi niiden vähentävän tyhjennyskertoja ja jäterallia.

Lue koko artikkeli Ylen verkkouutisista.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.6.2021

Kaupallinen yhteistyö

Kevät toi uudet jäteastiat myös pääkaupunkiseudun pieniin taloyhtiöihin

Mikko Koivulehto (vas.) ja Pasi Saukkonen ovat tyytyväisiä uusiin jäteastioihin. Pääkaupunkiseudun uudet jätehuoltomääräykset tulivat jätteiden lajittelun osalta voimaan tänä vuonna. Merkittävin muutos entiseen on, että jokaisessa vähintään viiden huoneiston taloyhtiössä pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella on oltava keräysastiat lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille, pienmetallille ja biojätteelle.

HSY

4.4.2019

Vuokranantaja – muista ainakin nämä vähennykset veroilmoitusta tehdessä

Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratuloistaan niiden hankkimisesta johtuneet menot. Suomen Vuokranantajien päälakimies Sanna Hughes kokosi vinkit verovähennysten tekemiseen vuokranantajille. Hoitovastike ja pääomavastike Sijoitusasunnon hoitovastikkeet ovat aina vähennyskelpoista menoa vuokraustoiminnan ajalta.

10.12.2018

Näin lajittelet jätteet jouluna

Jätteiden lajittelu on tärkeää myös jouluna, jolloin saattaa syntyä tavallista enemmän jätettä. Jätteen määrää voi vähentää suosimalla pitkäikäisiä koristeita, kestoastioita ja pakkaamattomia kynttilöitä. Jätteiden lajittelu on tärkeää myös jouluna, jolloin saattaa syntyä tavallista enemmän jätettä.

12.3.2018

Vuokranantaja – muista ainakin nämä vähennykset veroilmoitusta tehdessä

Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratuloistaan niiden hankkimisesta johtuneet menot. Suomen Vuokranantajien neuvontalakimies Ville Hopsu kokosi vinkit verovähennysten tekemiseen vuokranantajille. Tulonhankkimislainan korot Tulonhankkimislainojen korot voi vähentää vuokratuloista täysimääräisinä ilman euromääräistä rajoitusta tai omavastuuosuutta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti