Muovi

Uusimmat artikkelit

27.10.2020

Puristava jäteastia vähentää muovijätteen kokoa

Innon pakkausmuovin vapaaehtoiseen  keräykseen kasvaessa tulee myös uusia keksintöjä. Tyhjennysrallin vähentämiseksi on keksitty jäteastia, joka puristaa höttöisen muovin tiiviimmäksi, kertoo Ylen verkkouutiset. Jyväskyläläinen Enercet on kehittänyt jäteastioita, joiden kansiin on integroitu kahvalla toimiva jätepuristin.

9.12.2019

Muovijätteen asukkaan puolesta erotteleva älyroskis otetaan käyttöön oululaisessa taloyhtiössä

Head Recycle Systemsin kehittämää muovijakeet asukkaan puolesta erottelevaa pilottilaitteistoa esiteltiin vastavalmistuneen kerrostalon jätepisteessä Oulussa, kertoo Aamulehti. – Laite tunnistaa asukkaan heittämän muovijätteen ja lajittelee muovin kahteen jakeeseen: jatkojalostukseen soveltuvat muovit ja energiajätteeksi menevän muoviraaka-aineen, kertoo Head Recycle Systemsin toimitusjohtaja Johnny Pehkonen. Muoviroskiksen sisällä on prosessori, joka tunnistaa eri muovilaadut NIR-teknologiaa hyväksi käyttäen.

6.6.2018

Muovipakkausten lajittelu sujuu pääkaupunkiseudulla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY selvitti keväällä, kuinka hyvin asukkaat lajittelevat muovipakkauksia kiinteistöjen keräysastioihin. Lajittelututkimuksessa selvisi, että muovipakkausten seassa on vain alle viidennes sinne kuulumatonta jätettä, kuten kartonkia, paperia, muoviesineitä tai biojätettä. – Tulokset olivat erittäin myönteiset.