Puheenjohtajat pitävät yhtä

Turun seudulla taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat ovat verkostoituneet Mika Artesolan johdolla ratkomaan ongelmia yhdessä.

Mikä on Puheenjohtajien Klubi?

Klubi on vapaamuotoinen, sitoutumaton ja puolueeton asunto-osakeyhtiöiden vertaisverkko. Positiivisella yhteistyöllä kaikkien eri kiinteistöalan toimijoiden kanssa pyrimme parantamaan puheenjohtajien osaamista ja myös jaksamista. Meillä ei ole jäsenmaksuja ja liittyminen sekä eroaminen onnistuu helposti sähköpostitse. Keskitymme sisältöön muodollisuuksien sijaan.

Millaista toimintaa teillä on Turun seudulla?

Kokoonnumme kerran kuukaudessa parin tunnin mittaiseen istuntoon. Paikalla on yleensä myös ulkopuolinen alustaja kertomassa omaa viestiään. Loppuosa ajasta kuluu ajankohtaisista asioista keskustellessa.

Teemme myös kevätristeilyn Turusta Maarianhaminaan. Laivalla on erinomainen mahdollisuus jutella puheenjohtajia askarruttavista asioista hyvän ruoan ja juoman äärellä. Kokoustilan olemme toki varanneet menomatkalle.

Joulukuun alussa klubilaiset kokoontuvat Pikkujoulukinkereille yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Samassa yhteydessä järjestetään Asunto-osakeyhtiögaala jossa jaetaan kunniakirjoja kiinteistöalan parhaille osaajille.

Millaista vertaistukea hallitusten puheenjohtajat saavat klubista?

Tärkeintä on huomata, että kukaan ei ole yksin. Muilla puheenjohtajilla on samoja pulmia ja myös ratkaisuja. Kysymyksiä voi myös esittää sähköpostitse toisille puheenjohtajille. Vuosien saatossa on myös syntynyt tiiviitäkin ystävyyssuhteita puheenjohtajien välille.

Onko verkostoituminen yleistä Suomessa? Onko tällaiselle toiminnalle tarvetta?

Klubitoimintaa on virinnyt muillakin paikkakunnilla. Suomen ensimmäinen klubi toimii Olavi Merikannon johdolla Espoon Tapiolassa ja tekee ansiokasta työtä alueen hyväksi. Verkostoitumiselle on selvästi tarvetta ja halua.

Terveisiä hallitusten puheenjohtajille:

Tekemänne työ on kultaakin arvokkaampaa. Muistakaa, että Suomessa on paljon hallituksia ja puheenjohtajia pohtimassa samoja asioita. Hyödyntäkää Kiinteistöliiton valtakunnallisia ja alueellisia neuvontapalveluja!

Mika Artesola

  • Ikä: Paras mahdollinen
  • Hallituksen puheenjohtaja viidessä ja jäsen kahdessa taloyhtiössä

Puheenjohtajien Klubi

  • Perustettu: 2008
  • Jäseniä: 209 puheenjohtajaa
  • Agenda: Yhteisvoimin paremman osaamisen ja jaksamisen puolesta

 

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.1.2022

Taloyhtiöt tyytyväisiä suunnittelu- ja valvontapalveluiden laatuun

Taloyhtiöt käyttävät ulkopuolista suunnittelua ja valvontaa sitä todennäköisemmin, mitä kalliimmasta korjaushankkeesta on kysymys. Alle 50 000 euron hankkeista lähes puolet tehtiin ilman suunnittelua, kun taas yli 500 000 euron korjaushankkeista suunnittelijaa käytettiin lähes kaikissa. Ulkopuolista valvontaa käytettiin alle 50 000 euron hankkeista lähes 60 prosentissa ja yli 500 000 euron hankkeista miltei jokaisessa.

7.3.2022

Isännöitsijäntodistus kannattaa lukea huolella

Kiireellä tehdyt kaupat voivat tuottaa kaupanteon jälkeen karvaita yllätyksiä. Jos esimerkiksi putki-, julkisivu- ja piharemontteja on pantattu vuosi toisensa jälkeen eteenpäin, ne tulevat jossain vaiheessa väkisin toteutettaviksi. Isojen korjausinvestointien myötä taloyhtiö voi saada taakakseen raskaan ja pitkäaikaisen lainataakan, joka nostaa myös asumiskustannuksia.

21.10.2021

Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

17.12.2021

Kyselytutkimus: Puolet remonteista jäisi tekemättä ilman kotitalousvähennystä

Omakotiliitto ja Rauta- ja sisustustavarakaupan yhdistys RASI ry pitävät kiinni kannastaan – kotitalousvähennyksen tasoa tulee nostaa. Tällä hetkellä kotitaloudet voivat saada enintään 2250 euroa vähennystä kotiin ja loma-asuntoihin ostettavien remonttien työn osuudesta. Omakotiliitto ja RASI toteuttivat syyskuussa 2021 omakotiasujille kyselytutkimuksen selvittääkseen kotitalousvähennyksen käyttöä ja merkitystä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti