Puheenjohtajan kannattaa valmistautua huolella kokouksiin

puheenjohtajan

Kokeneella yhtiökokousten puheenjohtajalla, porilaisella Esko Aholalla on takanaan jo satoja kokouksia. – Valmistaudu hyvin, mieti etukäteen vaihtoehtoja ja anna osakkaiden saada äänensä kuuluviin, hän neuvoo.

Esko Ahola on vuosia johtanut puhetta useiden taloyhtiöiden yhtiökokouksissa, niin oman taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtajan roolissa kuin myös porilaisen Salin-säätiön ja Porin työväenyhdistyksen tuki ry:n omistamien asuntojen taloyhtiöissä.

Salin-säätiö omistaa vuokra-asuntoja Porissa. Se vaalii työväenliikkeen aktiivin, kansanedustajan ja Suomen sosialidemokraattisen puolueen perustajan Eetu Salinin elämäntyötä. Säätiön nykyinen toimitusjohtaja Ahola on itsekin tunnettu demari Porin seudulla ja kuuluu myös monen muun yhtiön ja yhteisön hallitukseen.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Pekka Virolainen

Kirjoittaja on talousasioihin, sijoittamiseen ja finanssimarkkinoihin perehtynyt freelancer ja Kiinteistölehti Uusimaan ja Kiinteistölehti Lounais-Suomen tuottaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.

perehdytys hallituksen puheenjohtaja

24.5.2023

Perehdytys tukee uutta hallituksen puheenjohtajaa

Jussi Jurkolasta tuli taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja ilman aikaisempaa kokemusta asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelystä. Hän sai kattavaa perehdytystä hallituksen konkareilta ja etsi myös itse tietoa. Kaikkein tärkeintä oli muulta hallitukselta saatu luottamus.

talousarvion laadintaan

15.3.2023

Tarkkuutta talousarvion laadintaan

Talousarvion laadinta on tänä vuonna hankalaa kasvavien hoitomenojen vuoksi. Talousarviota viimeisteltäessä keskeistä on punnita eri kuluerien vaikutusta asumiskustannuksiin. Talousarvioon kannattaa jättää pelivaraa, sillä väärässä paikassa säästäminen kostautuu.