Premicon uusi asuntorahasto rakennuttamassa 1 700 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

Vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premico avaa uuden, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja rakennuttavan kiinteistöpääomarahastonsa lisäpääomille. Premico Asuntorahasto II Ky:n tarkoituksena on rakennuttaa 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä.

Premico Asuntorahasto II Ky on perustettu 2019 joulukuussa ja sen tavoitteena on rakennuttaa noin 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Kohteet on pääosin tarkoitus rakennuttaa ARA:n niin sanotuilla lyhyillä 10 vuoden korkotukilainoilla. Rahasto keräsi noin puolet sen tarvitsemasta pääomasta alkuvuoden aikana ja tavoitteena on kerätä lisäpääomat syksyyn 2020 mennessä. Premico Asuntorahasto II Ky:llä on tällä hetkellä rakenteilla tai esisopimusvaiheessa 511 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle.

”Olemme panostaneet alkuvuoden aikana erittäin paljon kohdehankintaan, ja onnistuneet siinä hyvin. Avaamme rahaston nyt uusille pääomille ja varmistamme näin asuntotuotantotavoitteemme saavuttamisen seuraavan kolmen vuoden aikana.” kertoo Premicon toimitusjohtaja Janne Vaula yhtiön tiedotteessa.

Rahaston omistamien asuntojen vuokratasot ovat, riippuen kohteesta, neliömetriä kohden kahdesta viiteen euroa kuukausitasolla edullisempia kuin vastaavissa vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa.

”Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puute koetaan merkittäväksi ongelmaksi, joka estää muun muassa työvoiman liikkumista ja hidastaa näin myös talouden kehittymistä. Rahastoissamme sijoittajina on muun muassa ammattiliittoja, yliopistosäätiöitä sekä yksityisiä säätiöitä. Olemme myös itse sijoittaneet rahastoon. Kaikkia sijoittajiamme yhdistää halu kantaa yhteiskuntavastuuta yhdistettynä maltilliseen tuottotavoitteeseen.” Vaula kertoo.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti