Porvoon kaupungin A-yhtiöt asensi tuhat aurinkokennoa vuokrataloihinsa

Porvoon kaupungin omistama vuokratalokonserni A-yhtiön seitsemässä vuokratalokohteessa on aloitettu aurinkoenergian tuottaminen. Tavoitteena on tuottaa viisi prosenttia taloyhtiösähköstä auringosta vuoteen 2024 mennessä, kirjoittaa Uusimaa (30.9.2020).

Aurinkopaneeleilla kerätty energia hyödynnetään ensisijaisesti talojen omassa sähkönkulutuksessa. A-yhtiöiden seitsemään vuokratalokohteeseen on asennettu noin 1 000 aurinkokennoa. Muutaman kuukauden kokeilun perusteella ne ovat tuottaneet uusiutuvaa energiaa kolme prosenttia koko A-yhtiöiden sähkönkulutuksesta. Tavoitteena on tuottaa itse viisi prosenttia kaikissa talokohteissa kulutetusta sähköstä vuoteen 2024 mennessä.

A-yhtiöiden kiinteistöjohtaja Teppo Riski kertoo, että yhtiössä ollaan tyytyväisiä Porvoon Energian kanssa alkaneeseen yhteistyöhön ja saaavutettuun järjestelyyn. Jo kokeilujen ja aurinkovoimaloiden hyödyllä tavoite voi toteutua, ja pyrimme vielä moninkertaistamaan voimaloiden määrän A-yhtiöissä, Riski sanoo. Hänen mukaansa oletuksena on, että aurinkopaneelit asennetaan jatkossa kaikkiin uusiin ja peruskorjattaviin kohteisiin.

Porvoon Energian ympäristö- ja kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen kertoo artikkelissa, että pilotilla kerrytetään kokemusta tulevaisuuden energiayhteisöjen varalta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.6.2019

Jalkakäytävän paikalle tehdystä muurista harmia taloyhtiöille Turussa

Grynderi rakensi taloyhtiöille kauniin muurin. Se vain tuli katualueelle. Kaupunki ehti jo painaa hyväksyntäleimat.

10.10.2017

Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi

Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin vuoden 2018 talousarvioehdotuksesta: Vahva panostus investointeihin sekä kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoihin – Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi Talouden kasvu yhdistettynä kaupungin vastuullisen taloudenpidon perinteeseen mahdollistavat uusia panostuksia niin investointeihin kuin käyttötalouspuolelle. Erityisesti lisäykset näkyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kaupunkistrategiassa linjatun mukaisesti. Helsingin talouden hyvä kokonaistilanne mahdollistaa kohoavien asumiskustannusten kompensoimisen maltillisella, puolen […]

4.10.2018

YIT:tä esitetään Pasilan tornialueen kilpailun voittajaksi

Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voittajaksi esitetään YIT:n ehdotusta Trigoni. Kilpailun arviointiryhmän esitys voittajaksi käsitellään loppuvuoden aikana Helsingin ja valtion päättävissä elimissä. Valtion Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin järjestämällä Helsinki High-rise -kilpailulla haettiin korkeatasoista suunnitelmaa tornialueen asemakaavan pohjaksi ja toteuttajaa tornialueen rakentamisen käynnistävälle aloitusalueelle.

12.1.2017

Helsingin kaupungin oma asuntotuotanto ennätyslukemiin

Helsingin kaupungin ponnistukset kaupungin oman, kohtuuhintaisen asuntotuotannon nostamiseksi tavoitteiden mukaiseksi on tuottanut tulosta. Vuonna 2016 käynnistettiin 1 522 asunnon rakennustyöt. Määrä ylittää valtuuston asettaman 1 500 asunnon vuosittaisen tavoitteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti