Porvoon kaupungin A-yhtiöt asensi tuhat aurinkokennoa vuokrataloihinsa

Porvoon kaupungin omistama vuokratalokonserni A-yhtiön seitsemässä vuokratalokohteessa on aloitettu aurinkoenergian tuottaminen. Tavoitteena on tuottaa viisi prosenttia taloyhtiösähköstä auringosta vuoteen 2024 mennessä, kirjoittaa Uusimaa (30.9.2020).

Aurinkopaneeleilla kerätty energia hyödynnetään ensisijaisesti talojen omassa sähkönkulutuksessa. A-yhtiöiden seitsemään vuokratalokohteeseen on asennettu noin 1 000 aurinkokennoa. Muutaman kuukauden kokeilun perusteella ne ovat tuottaneet uusiutuvaa energiaa kolme prosenttia koko A-yhtiöiden sähkönkulutuksesta. Tavoitteena on tuottaa itse viisi prosenttia kaikissa talokohteissa kulutetusta sähköstä vuoteen 2024 mennessä.

A-yhtiöiden kiinteistöjohtaja Teppo Riski kertoo, että yhtiössä ollaan tyytyväisiä Porvoon Energian kanssa alkaneeseen yhteistyöhön ja saaavutettuun järjestelyyn. Jo kokeilujen ja aurinkovoimaloiden hyödyllä tavoite voi toteutua, ja pyrimme vielä moninkertaistamaan voimaloiden määrän A-yhtiöissä, Riski sanoo. Hänen mukaansa oletuksena on, että aurinkopaneelit asennetaan jatkossa kaikkiin uusiin ja peruskorjattaviin kohteisiin.

Porvoon Energian ympäristö- ja kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen kertoo artikkelissa, että pilotilla kerrytetään kokemusta tulevaisuuden energiayhteisöjen varalta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kaava

24.10.2023

Oman alueen kaavaa kannattaa aina seurata

Kun asuinalueelle suunnitellaan uusia rakennushankkeita, kannattaisi kuunnella alueen asukkaita. He tietävät usein parhaiten, miten uudet järjestelyt toimivat. Vantaan Länsimäessä asukkaat huolestuivat autopaikkojen jäämisestä raitiotien alle.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

sähköauto paloturvallisuus

27.11.2023

Kuukauden kasvo: Paloturvallisuutta sähköautojen lataukseen

Sähköautopalot voivat lisääntyä autokannan vanhetessa. Erityisen hankalasti sammutettavia palot ovat maanalaisissa pysäköintitiloissa. Siksi taloyhtiöiden parkkihallien paloturvallisuuteen on kiinnitettävä erityisen paljon huomiota.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti