Pikaremontit leviävät kylpyhuoneista ikkunasaneeraukseen

Uutiset putkiremonttien kehittymisestä tehokkaampaan ja innovatiivisempaan suuntaan ovat sysänneet koko alaa konseptoimaan uusia toimintamalleja. Nyt myös ikkuna- ja ovialan toimijat seuraavat LVI-yritysten esimerkkiä tarjoamalla mahdollisuutta pikaurakoihin.

Kerrostalon ikkunaremontti kestää tavallisesti vähintään kuukauden. Rakennuksessa pitkään vallitsevat työmaaolosuhteet luovat haasteita asukkaiden elämiselle ja turvallisuudelle. Taloyhtiö toimii remontin rakennuttajana ja on siten viimekädessä vastuussa työmaan turvallisuudesta.

Yli 20 vuotta ikkunoita ja ovia valmistanut sekä asentanut Pihla teki Raisiossa kerrostalon ikkunaremontin vain viikossa.  Asennustyön laatu, turvallisuus ja asiakastyytyväisyys eivät kärsineet ennätysnopeudesta huolimatta, päinvastoin.

Huolellinen pohjatyö tärkeää

As Oy Hakin Emäntä Raisiossa päätti vaihtaa kuusikerroksisen talon yhteensä kaikki 177 ikkunaa ja ovea kerralla uusiin. Urakoitsijaksi valittiin useista vaihtoehdoista Pihla pitkän kokemuksen ja asiantuntevan myyjän vuoksi. Asennus toteutettiin ennätysajassa vain kuuden arkipäivän aikana.

”Näin nopeasti tehty ikkuna- ja oviremontti edellyttää huolellista pohjatyötä. Jokainen työvaihe on rytmitetty samaan tahtiin tuotannon ja logistiikan kanssa”, Pihlan projektipäällikkö Rauno Kärkäinen kertoo.

Pihlan kehittämässä toimintamallissa jokainen työvaihe varmistetaan tiettyjen laatukriteerien kautta. Erityisen nopea työtahti perustuu asennuksen laatujärjestelmään, jossa työvaiheiden suunnittelu ja hukan minimointi ovat avainasemassa.

”Jokaisella työntekijällä on tarkasti tiedossa omat tehtävät. Tarkka suunnittelu mahdollistaa nopeuden laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä”, Pihlan työpäällikkö Jouni Kuusiniemi sanoo.

Turvallisuus keskiössä

Turvallisuuden huomioiminen on peruslähtökohta onnistumiselle. As Oy Hakin Emännässä kokonaisuutta valvoi turvallisuuden näkökulmasta asiaan nimetty koordinaattori.

”Työmaa on rajattu asianmukaisesti ja esimerkiksi oven ympärille on rakennettu turvallisuutta lisäävä katos”, turvallisuusasioista vastaava valvoja Tero Rönnemaa kertoo.

Jotta asennustyö saadaan sujumaan jouhevasti ja turvallisesti, on asukkaiden tiedottaminen avainasemassa.

”Vain viikon kestävässä remontissa tiedottamisen merkitys korostuu. Toiminnan etenemisestä on kerrottava asukkaille päivittäin”, Kärkäinen kertoo.

Näin remontin mukanaan tuoman poikkeustilan haitat pidetään mahdollisimman pieninä. Taloyhtiö ja asukkaat arvostavat nopeaa ja siistiä toimintaa.

”Meille asukkaille on koitunut erittäin vähän haittaa. Olemme saaneet tarvittavan tiedon remonttiin varautumisesta ajallaan ja hommat on hoidettu kerralla kuntoon”, puheenjohtaja Mirja Hörkkö vakuuttaa.”

Pihlan tapa tehdä kerrostalon ikkuna- ja oviremontti mahdollistaa talon asukkaiden normaalin elämän jatkumisen aiempaa nopeammin. Lyhyempi työmaa-aika vähentää sekä asukkaiden että asentajien turvallisuusriskejä. Nopeus edellyttää kaikilta työntekijöiltä tarkkuutta ja ammattitaitoa

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

1.9.2023

Näin laadit kunnossapitotarveselvityksen

Asunto-osakeyhtiön tilinpäätöskokouksessa on esitettävä kunnossapitotarveselvitys. Selvityksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota pitkäjänteisen kiinteistön hoidon tarpeeseen ja tulevien toimenpiteiden rahoituksen järjestämiseen.

13.3.2023

Täytyykö taloyhtiön huomioida osakkaan muutostyö?

Osakas oli muuttanut liikehuoneistonsa ravintolaksi ja tehnyt sen vuoksi huoneistossa muutostöitä. Taloyhtiön julkisivusaneerauksessa muutokset poistettiin. Osakas haastoi taloyhtiön oikeuteen, sillä hän katsoi yhtiön olevan vastuussa vahingoista.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti