Pelkkä pelastussuunnitelma ei riitä, tarvitaan myös tehokasta viestintää

Tulipalot estetään parhaiten toimivilla palovaroittimilla ja pitämällä huolta turvallisen asumisen ohjeista. Myös pelastussuunnitelma on oltava ajan tasalla ja taloyhtiöiden asukkaiden saatavilla. Pelastussuunnitelma itsessään ei riitä tulipalon sattuessa, on myös viestittävä aktiivisesti, muistuttaa Kirkkonummen Sanomat.

Isännöintiliiton suositus on, että taloyhtiö ottaisi vastuulleen myös paristokäyttöiset palovarottimet. Näin varmistettaisiin, että jokaisessa huoneistossa on toimiva palovaroitin. Pariston vaihtaminen voi olla hankalaa esimerkiki vanhuksille, Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén kertoo. Sähköverkkoon kytketyt palovarottimet ovat taloyhtiön vastuulla, paristokäyttöisistä huolehtivat asukkaat itse. Osa taloyhtiöistä on jo ottanut paristoilla toimivien palovaroittimien kunnossapidon ja paristojen vaihdon tehtäväkseen.

Oman taloyhtiön riskit on tunnistettava ja tehtävä tarvittavat toimet niiden poistamiseksi. Lisäksi talon turvallisuusasioista asukkaille tiedottaminen on myös äärimmäisen tärkeää. Pelastussuunnitelmaa täytyykin aktiivisesti toteuttaa käytännössä ja arjessa, jotta kaikilla asukkailla on tarvittava tieto ja tunne turvallisuudesta, kertoo Jaana Sallmén.
Joulun aikaan taloyhtiöt voivat tiedotteilla muistuttaa tulien ja valojen paloturvallisesta käsitettelystä.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 23.11.–1.12. Joulukuun ensimmäinen päivä on palovaroitinpäivä.

Kirkkonummen Sanomat 28.11.2019

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kodin paloturvallisuutta

31.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miten kodin paloturvallisuutta tulisi hoitaa?

Kodin paloturvallisuutta hoidetaan varautumalla ja tiedostamalla riskit. Toimivalla palovaroittimella ja alkusammutusvälineillä pääsee jo pitkälle. On hyvä myös perehtyä pelastussuunnitelmaan ja toimintaohjeisiin tulipalotilanteen varalle.

Safetum

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

yrityslaina

30.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Parhaat vinkit ja vaihtoehdot yrityslainan hakemiseen

Joskus yritys tulee tilanteeseen, jossa laina on paras vaihtoehto. Aihe voi tuntua vieraalta ja jopa hieman pelottavalta. Tässä artikkelissa on tietoa yrityslainan hakemisesta ja hyviä vinkkejä ja vaihtoehtoja yrityksille, jotka harkitsevat yrityslainan ottamista.

Halvinlaina.fi

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti