Parveketupakointikiellosta voi pahimmillaan olla tuloksena uhkasakko

Viranomaisten pitäisi valvoa parveketupakointikieltoa. Käytännössä tämä jää kuitenkin taloyhtiöiden harteille, kirjoittaa Yle nettisivuillaan.

Parveketupakointikieltoja tulee koko maassa voimaan tänä vuonna noin parisenkymmentä kappaletta. Jos taloyhtiö hakee tupakointikieltoa viranomaiselta, sitä pitäisi myös valvoa.

Taloyhtiön vastuulle jää rikkomusten seuraaminen, sillä käytännössä viranomainen ei voi kuitenkaan valvoa parveketupakointia. Tupakointikiellosta voi siis seurata pahimmillaan kyttäyskulttuuri taloyhtiöön.

Jos tupakointikieltoa rikotaan toistuvasti taloyhtiössä, sieltä voidaan olla yhteydessä ympäristötoimeen. Sen jälkeen ympäristötoimi ottaa yhteyttä isännöitsijään ja sen jälkeen pohditaan miten asiaan puututaan. Uhkasakkoa ei voi antaa pelkästään naapureiden havaintojen perusteella, vaan siihen vaaditaan, että rikkomus on myös viranomaisten toteama.

Mahdollista on myös asunnon hallintaanotto mikäli tupakointikieltoa rikotaan. Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli ei tosin kannusta tähän toimenpiteeseen ryhtymään.

Vaivalloisen uhkasakon tilalle esitetäänkin nyt kevyemmin määrättävissä olevaa laiminlyöntimaksua.

Lue alkuperäinen artikkeli Ylen nettisivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2021

Ongelmatalolle määrättiin uhkasakko

Lahtelainen kerrostalo, Asunto oy Lahden Hämeenkatu 24, on odottanut vuosien ajan peruskorjausta, jonka viipyessä ikkunoita on rikottu ja julkisivua sotkettu. Kaupungin rakennusvalvonnan antamat korjauskehotukset eivät poistaneet ongelmia. Kaupungin rakennus¬ ja ympäristölupalautakunta on päättänyt määrätä asuntoyhtiön korjaamaan tai suojamaan rikkoutuneet ikkunat sekä siistimään julkisivun graffiteista.

16.12.2021

5 000 euron uhkasakko taloyhtiölle – ei korjannut vuotavaa viemäriputkea määräajassa

Uusimaa-lehti: Porvoolaisen asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistossa todettiin viime maaliskuussa kosteusvaurio huoneiston lattiassa sekä rossialapohjassa. Asunnon kohdalla vuosi viemäriputki. Huoneistossa oli havaittu myös ulosteen hajua.

23.3.2015

Ilo irti taloyhtiön yhtiökokouksesta

Asiallisessa hengessä sujuneet yhtiökokoukset eivät ainoastaan lisää taloyhtiön me-henkeä vaan säästävät parhaimmillaan taloyhtiölle aikaa ja rahaa. Yhtiökokous on osakkaan oman omaisuuden valvonnan kannalta vuoden tärkein tapahtuma. Kaikilla osakkailla on kokouksessa kyselyoikeus.

13.10.2017

Suomessa kehitetty ainutlaatuinen ohjelmisto kiinteistöjen energiajohtamiseen

Eneronin kehitystyön tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen energiajohtamisen sovellus, joka kerää automaattisesti kiinteistöjen energiatiedot suoraan sähköisistä laskuista.  Eneron™ -sovellus kokoaa yhteen kulutus- ja kustannustiedot, jotka pohjautuvat energia- ja vesiyhtiöiden luotettavaan mittaustietoon. Aineisto siirtyy  Eneron™ -palveluun, josta yhdellä silmäyksellä on nähtävissä kiinteistösalkun ja kohteiden energiatehokkuuspotentiaali, energiasäästökohteet sekä tehtyjen energiahankkeiden vaikuttavuus. Palvelu on ainoa laatuaan Suomessa sekä maailmalla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti