Parveketupakointikiellosta voi pahimmillaan olla tuloksena uhkasakko

Viranomaisten pitäisi valvoa parveketupakointikieltoa. Käytännössä tämä jää kuitenkin taloyhtiöiden harteille, kirjoittaa Yle nettisivuillaan.

Parveketupakointikieltoja tulee koko maassa voimaan tänä vuonna noin parisenkymmentä kappaletta. Jos taloyhtiö hakee tupakointikieltoa viranomaiselta, sitä pitäisi myös valvoa.

Taloyhtiön vastuulle jää rikkomusten seuraaminen, sillä käytännössä viranomainen ei voi kuitenkaan valvoa parveketupakointia. Tupakointikiellosta voi siis seurata pahimmillaan kyttäyskulttuuri taloyhtiöön.

Jos tupakointikieltoa rikotaan toistuvasti taloyhtiössä, sieltä voidaan olla yhteydessä ympäristötoimeen. Sen jälkeen ympäristötoimi ottaa yhteyttä isännöitsijään ja sen jälkeen pohditaan miten asiaan puututaan. Uhkasakkoa ei voi antaa pelkästään naapureiden havaintojen perusteella, vaan siihen vaaditaan, että rikkomus on myös viranomaisten toteama.

Mahdollista on myös asunnon hallintaanotto mikäli tupakointikieltoa rikotaan. Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli ei tosin kannusta tähän toimenpiteeseen ryhtymään.

Vaivalloisen uhkasakon tilalle esitetäänkin nyt kevyemmin määrättävissä olevaa laiminlyöntimaksua.

Lue alkuperäinen artikkeli Ylen nettisivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

säännöllinen kattohuolto

20.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Säännöllinen kattohuolto tuo vakautta vastikkeisiin

Helpoin tapa ennalta ehkäistä mahdollisia katto-ongelmia on säännöllinen ja ennakoiva katon ylläpito. Satojen eurojen vuosittaisilla huoltokustannuksilla voidaan parhaimmillaan välttyä jopa satojentuhansien eurojen yllättäviltä korjauksilta.

Kattotutka Oy

energiatodistus

17.10.2023

Taloyhtiö, muista uusia energiatodistus

Taloyhtiön energiatodistus kertoo kiinteistön energiantarpeesta. Todistus täytyy esittää aina, kun taloyhtiöstä myydään tai vuokrataan asuntoa. Energiatodistus täytyy uusia kymmenen vuoden välein, ja monilla taloyhtiöillä uusimisen aika on nyt.

28.12.2022

Muistuta lämmitystolpan turvallisesta käytöstä

Autojen lämmitystolpista syntyy talviaikaan monessa taloyhtiössä kiistaa ja pahimmillaan jopa turvallisuusriskejä. Riskien välttämiseksi taloyhtiön on hyvä muistuttaa asukkaita auton lämmittämisen pelisäännöistä.

energiansäästö

20.9.2023

Kuukauden kasvo: Arjen energiateot on hyvä ottaa tavaksi

Motivan johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski suosittelee taloyhtiöille energiatarkastusta. Sen avulla voi selvittää kiinteistön energiatehokkuuden. Myös yhtiön asukkaat pystyvät pienentämään taloyhtiön energiankulutusta arjen säästötoimilla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti