Paristolähettiläällä riittää virtaa

Paristokierrätystä Suomessa organisoiva tuottajajärjestö Recser järjestää keväällä toista kertaa kouluille suunnatun paristokierrätyskampanjan. Sen avulla on tarkoitus kerätä nurkissa lojuvia paristoja kierrätykseen sekä opettaa lapsia ja nuoria arjen kierrättämiseen. Lasten ja nuorten kierrätysaktiivisuus on avainasemassa tulevaisuuden ympäristön kannalta ja sen nostamisessa kouluilla on iso rooli.

Recserin, Tukesin, Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n ja Vihreä Lippu -koulujen organisoima Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja järjestetään huhti-toukokuussa. Kampanjan tarkoituksena on paitsi nostaa kierrätysinnostusta keväällä, jolloin kodeissa muutenkin siivotaan nurkkia, niin myös opastaa lapsia ja nuoria arjen pieniin ekotekoihin. Maanlaajuisessa kampanjassa palkitaan toukokuussa kaksi koulua tuntuvalla summalla, yksi alakoulu ja yksi yläkoulu.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn kampanjan yhteydessä palkittiin alavutelainen Hakojärven koulu, joka keräsi 13 oppilaan voimin lähes 8200 paristoa ja pienakkua kierrätykseen.

– Se, että varsin pieneltä paikkakunnalta koottiin muutamassa viikossa tuhansia paristoja ja pienakkuja, kertoo, että ihmisillä lojuu kotonaan runsaasti käytettyjä paristoja ja akkuja, jotka teippaamattomina voivat olla myös tulipaloriski. Paristot ja pienakut on helppo kierrättää, sillä paristokeräyslaatikko löytyy jokaisesta paristoja myyvästä kaupasta ja kioskista, Recser Oy:n toimitusjohtaja Liisa-Marie Santakoski muistuttaa.

Kampanjat lisäävät oppilaiden aktiivisuutta lähiympäristön suhteen

Kouluilla on merkittävä rooli lasten ja nuorten asenteiden muokkaamisessa. Viime vuonna palkitun Hakojärven koulun koulunjohtajan Ari Hakolan mukaan lapset ovat innoissaan ympäristöaiheista, jos opettajatkin ovat.

– Oppilaat olivat kaikki mielellään mukana ja saivat nopeasti verkostoitua hyviä kanavia paristojen ja pienakkujen keräämiseen. Myös teippaamisesta he olivat innoissaan. Koulutyön kannalta paristojen kierrätys oli yksi hyvä konkreettinen oppisisältö ja sai aikaan luontevaa tekemistä. Lisäksi aktiivisuus lähiympäristöön lisääntyi huomattavasti ja tuli paljon yhteydenottoja koululle, Hakola kertoo.

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja on käynnissä 7.5.2017 asti ja siihen voi ilmoittautua mukaan täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.1.2022

Sään nopea lauhtuminen rikkoo vesiputkia

Monessa kodissa on koettu ikävä yllätys, kun kovat pakkaset ovat äkillisesti hellittäneet. Vesiputket ovat alkaneet räjähdellä rikki. − Ilmiö on kohtalaisen yleinen erityisesti vanhoissa pientaloissa, erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä kertoo Helsingin Sanomille.

27.10.2021

Kaukolämmön kasvavista kustannuksista halutaan eroon maalämmöllä

Isännöintiliiton viime keväänä tekemän kyselyn mukaan kaukolämmön valitsisi enää alle puolet taloyhtiöistä. Taustalla on kaukolämmön kallistuminen. Esimerkiksi Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen on vuosikymmenessä nostanut kaukolämmön hintaa 75 prosenttia.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

syystalkoissa

20.9.2022

Tee ainakin nämä asiat taloyhtiön syystalkoissa

Syystalkoissa haravointi saa jäädä vähemmälle, sillä lehdet tekevät hyvää maaperälle. Talveen voi sen sijaan valmistautua suojaamalla kasvit verkoilla ja aurauskepeillä. Syksy on myös hyvää istutusaikaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti