Paloturvallisuusviikko kannustaa huolehtimaan ikäihmisten turvallisuudesta

Paloturvallisuusviikon aikana 27. – 3.12. halutaan kiinnittää huomiota erityisesti ikäihmisten ja kodin turvallisuuteen. Ikäihmisten paloturvallisuuden parantaminen on lähipiirin, kuten omaisten, kotihoidon työntekijöiden ja naapurien käsissä.

Palokuolemien uhreista on ollut keskimäärin 40 prosenttia yli 65-vuotiaita vuosina 2015–2020. Vuoden 2021 tämänhetkinen luku on vielä suurempi.

Paloturvallisuusviikko-kampanjan tavoitteena on myös muiden läheisten ihmisten kotien turvallisuuden parantaminen – ovat he sitten lähisukulaisia, tuttavia tai naapureita.

– Naapurinkin auttaminen paloturvallisuusasioissa on enemmän kuin toivottavaa, ja siinä samalla tulee varmistettua omaa ja koko taloyhtiönkin turvallisuutta, sanoo viestinnän asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Keskiviikkona 1.12. vietetään palovaroitinpäivää. Palovaroitinpäivänä on otollinen hetki huolehtia palovaroittimen paristonvaihdosta tai jopa koko laitteen uusimisesta. Palovaroittimen elinkaari on 5–10 vuotta, minkä jälkeen se kannattaa vaihtaa uuteen.

Paloturvallisuusviikon sisäänheittotuotteena on virtuaalinen paloasema. Se avasi ovensa jo ennakkoon lauantaina 20.11. ja pitää ne auki Paloturvallisuusviikon loppuun eli 3.12. saakka.

Virtuaalipaloasema on oppimiselämys, jonka voi kokea sellaisenaan tai käydä sen lisäksi myös Päivä Paloasemalla -tapahtumassa oikealla paloasemalla 27.11. Silloin yli 200 paloasemaa eri puolilla Suomea avaa ovensa yleisölle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön turvallisuus

17.5.2022

Kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta?

Ukrainan sota on saanut suomalaisten turvallisuudentunteen järkkymään. Taloyhtiöissäkin pohditaan nyt asioita, joita ei ennen tarvinnut miettiä: kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta, ja voiko taloyhtiössä elää jatkossakin turvallisesti?

11.3.2022

Videolta vinkkejä taloyhtiöille leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta

Taloyhtiön on huolehdittava yhteiskäytössä olevan leikki- ja ulkokuntoilupaikan turvallisuudesta kuluttajaturvallisuuslain mukaisesti. Taloyhtiön vastuulla on muun muassa suunnitella leikki- ja ulkokuntoilupaikka turvalliseksi ja huolehtia sen turvallisuudesta koko elinkaaren ajan. Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain noudattamista.

30.11.2021

SPEK: Huoli-ilmoituksen tekeminen on liian vaikeaa – käytäntöjä yhtenäistettävä valtakunnallisesti

Huoli-ilmoituksen voi tehdä, kun on aidosti huolissaan läheisen, kuten sukulaisen tai naapurin pärjäämisestä. Huolenaiheena voi olla vaikkapa yksiasumisen haasteet, päihteiden käyttö tai muu toimeentulo. Ilmoituksen voi tehdä ilman henkilön suostumusta ja anonyymisti.

2.12.2021

Taloyhtiö ei ole aina vastuussa, jos pihalla sattuu vahinko omasta huolimattomuudesta

Kun sää muuttuu talviseksi, herää monessa taloyhtiössä kysymys siitä, kuka vastaa pihan turvallisuudesta. Kysymys on tuttu myös Kiinteistöliiton lakineuvonnassa. Kiinteistönomistajalla on korostunut huolellisuusvelvoite piha-alueen hoitoon, mikä tarkoittaa sitä, että taloyhtiön on vahingon sattuessa pystyttävä osoittamaan, että se on toiminut talvikunnossapidon osalta huolellisesti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti