Pajamäkeen suunnitteilla asuinrakentamista Raide-Jokerin varteen

 

Helsingin Pajamäkeen on suunnitteilla uusia asuntoja noin 850 asukkaalle. Rakentaminen sijoittuisi Patterimäen puistoalueen itäosaan, suunnitteilla olevan Raide-Jokeri-pikaraitiotien varrelle.

Vastavalmistuneessa asemakaavaluonnoksessa esitetään, että Pitäjänmäentien ja Pajamäentien risteyksen tuntumaan rakennettaisiin 12 asuinkerrostaloa. Talot olisivat pääosin 5–7-kerroksisia. Osaan rakennuksista tulisi katutasoon liiketilaa. Suunnitelmassa on säilytetty mahdollisimman paljon kallioista maastoa puustoineen.

Kaavaluonnokseen sisältyy myös Raide-Jokerin rakentamisen edellyttämät muutokset. Muun muassa Pitäjänmäentien ja Pajamäentien risteys on suunniteltu uudelleen pikaraitiotietä varten. Patterimäen arvokkaan linnoitusalueen kohdalla pikaraitiotie kulkisi tunnelissa. Kaavatyön aikana selvitetään lisäksi edellytykset toteuttaa maanalainen kalliovarikko kaupungin tuotantoyksikön Staran käyttöön.

Patterimäestä keskustellaan 14. maaliskuuta Strömbergin ala-asteella

Suunnittelusta järjestetään esittely- ja keskustelutilaisuus maanantaina 14. maaliskuuta kello 17.30 Strömbergin ala-asteella, Takomotie 13. Kaavaluonnos on lisäksi esillä 7.–29. maaliskuuta muun muassa Pitäjänmäen kirjastossa, Jousipolku 1, sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Pajamäen lisäksi Raide-Jokerin varteen suunnitellaan uutta asumista muun muassa Myllypuroon, Roihupeltoon, Viikkiin, Oulunkylään, Maunulaan ja Haagaan sekä Perkkaalle, Otaniemeen ja Keilaniemeen.

Raide-Jokerin hankesuunnitelma valmistui vuodenvaihteessa, ja Helsinki ja Espoo päättävät hankkeen etenemisestä tänä keväänä. Jos molemmat kaupungin päättävät jatkaa hankkeen valmistelua, aloitetaan yksityiskohtaisempien toteutussuunnitelmien laadinta.

Lähivuosien asemakaavat ovat tuomassa Raide-Jokerin läheisyyteen asuntoja noin 18 000 uudelle asukkaalle Helsingissä. Pidemmällä aikavälillä Raide-Jokerin varsi tulee tiivistymään entisestään. Helsingin valmisteilla oleva uusi yleiskaava mahdollistaa kotien rakentamisen linjan läheisyyteen kymmenille tuhansille uusille kaupunkilaisille.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.3.2022

Isännöitsijäntodistus kannattaa lukea huolella

Kiireellä tehdyt kaupat voivat tuottaa kaupanteon jälkeen karvaita yllätyksiä. Jos esimerkiksi putki-, julkisivu- ja piharemontteja on pantattu vuosi toisensa jälkeen eteenpäin, ne tulevat jossain vaiheessa väkisin toteutettaviksi. Isojen korjausinvestointien myötä taloyhtiö voi saada taakakseen raskaan ja pitkäaikaisen lainataakan, joka nostaa myös asumiskustannuksia.

taloyhtiölaina kallistunut reippaasti

2.9.2022

Uusi taloyhtiölaina kallistunut roimasti

Uuden taloyhtiölainan hinta on noussut reippaasti, selviää Suomen Kiinteistölehden tuoreesta lainavertailusta. Korkojen nousu tuntuu myös vanhoissa taloyhtiölainoissa. Myös sijoitusasuntolainan hinta on nousussa.

vanhojen asuntojen kauppa

10.10.2022

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto: Vanhojen asuntojen kauppa vilkasta

Vanhojen asuntojen kauppa käy nyt vilkkaana, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton syyskuun asuntomarkkinakatsaus. Kaupan vilkkaudessa on kuitenkin eroja kaupunginosan välillä. Asuntojen hinnat ovat vakaat.

7.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu lisää asuinmukavuutta ja tekee taloyhtiöstä houkuttelevan asukkaille

Loimaalaisen isännöitsijä Ari Laaksosen edustamassa taloyhtiössä tehtiin vuonna 2016 sisäverkkosaneeraus. Saneerauksessa kerrostaloon asennettiin Lounean valokuitu ja nyt asunnoissa on valokuidulla toimivat kaapeli-tv ja lankapuhelin sekä mahdollisuus nopeaan laajakaistaan. Saneeraus tuli ajankohtaiseksi, kun vanhan kupariverkon kanssa alkoi olla yhä enemmän ongelmia.

Lounea

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti