Pajamäkeen suunnitteilla asuinrakentamista Raide-Jokerin varteen

 

Helsingin Pajamäkeen on suunnitteilla uusia asuntoja noin 850 asukkaalle. Rakentaminen sijoittuisi Patterimäen puistoalueen itäosaan, suunnitteilla olevan Raide-Jokeri-pikaraitiotien varrelle.

Vastavalmistuneessa asemakaavaluonnoksessa esitetään, että Pitäjänmäentien ja Pajamäentien risteyksen tuntumaan rakennettaisiin 12 asuinkerrostaloa. Talot olisivat pääosin 5–7-kerroksisia. Osaan rakennuksista tulisi katutasoon liiketilaa. Suunnitelmassa on säilytetty mahdollisimman paljon kallioista maastoa puustoineen.

Kaavaluonnokseen sisältyy myös Raide-Jokerin rakentamisen edellyttämät muutokset. Muun muassa Pitäjänmäentien ja Pajamäentien risteys on suunniteltu uudelleen pikaraitiotietä varten. Patterimäen arvokkaan linnoitusalueen kohdalla pikaraitiotie kulkisi tunnelissa. Kaavatyön aikana selvitetään lisäksi edellytykset toteuttaa maanalainen kalliovarikko kaupungin tuotantoyksikön Staran käyttöön.

Patterimäestä keskustellaan 14. maaliskuuta Strömbergin ala-asteella

Suunnittelusta järjestetään esittely- ja keskustelutilaisuus maanantaina 14. maaliskuuta kello 17.30 Strömbergin ala-asteella, Takomotie 13. Kaavaluonnos on lisäksi esillä 7.–29. maaliskuuta muun muassa Pitäjänmäen kirjastossa, Jousipolku 1, sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Pajamäen lisäksi Raide-Jokerin varteen suunnitellaan uutta asumista muun muassa Myllypuroon, Roihupeltoon, Viikkiin, Oulunkylään, Maunulaan ja Haagaan sekä Perkkaalle, Otaniemeen ja Keilaniemeen.

Raide-Jokerin hankesuunnitelma valmistui vuodenvaihteessa, ja Helsinki ja Espoo päättävät hankkeen etenemisestä tänä keväänä. Jos molemmat kaupungin päättävät jatkaa hankkeen valmistelua, aloitetaan yksityiskohtaisempien toteutussuunnitelmien laadinta.

Lähivuosien asemakaavat ovat tuomassa Raide-Jokerin läheisyyteen asuntoja noin 18 000 uudelle asukkaalle Helsingissä. Pidemmällä aikavälillä Raide-Jokerin varsi tulee tiivistymään entisestään. Helsingin valmisteilla oleva uusi yleiskaava mahdollistaa kotien rakentamisen linjan läheisyyteen kymmenille tuhansille uusille kaupunkilaisille.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.6.2017

Asunnonostaja: pidä silmällä näitä alueita

Pääkaupunkiseudun asuntokauppa on kuluneen vuoden aikana piristynyt. Metropolialueen kasvu vaikuttaa myös asuntokauppaan: varmimmin arvonsa säilyttävät tulevaisuudessa asunnot, jotka sijaitsevat hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. Asunnon ostoa harkitsevan kannattaa kääntää katseensa etenkin raideliikenteen varrella sijaitseviin kohteisiin.

26.4.2016

Kaupunkien ja talouden kasvu lähtee liikkeelle asemanseuduilta

Suurten kaupunkien raideyhteyksien ja asemanseutujen kehittämisessä on mittava mahdollisuus. Kasvua syntyy luomalla uusia houkuttelevia sijainteja ja ottamalla vanhojen asemanseutujen joutomaat hyötykäyttöön. Näkemykset sisältyvät raporttiin ”Kaupunkirakentaminen piristämään Suomen taloutta”, jonka on laatinut aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI yhdessä rakennusalan toimijoiden, asiantuntijoiden ja kaupunkien edustajien kanssa.

14.10.2016

Kiinteistökaupoissa tulossa ennätysvuosi

Kiinteistö- ja rakentamismarkkinoilla on nyt erityisesti pääkaupunkiseudulla erittäin vilkasta. Kiinteistökauppoja on koko maassa tehty jo yli viidellä miljardilla eurolla, joten ennen vuoden loppua ylitettäneen vuoden 2007 huippulukema 6,3 miljardia euroa. Kerrostalorakentaminen on nyt pääkaupunkiseudulla ennätysvauhdikasta, millä vastataan seudun asukasmäärän kasvuun.

29.5.2017

Helsingin seudun kaavoitus, asuntotuotanto ja liikennesuunnittelu hyvin tavoitteessa

Helsingin seutu saavutti hyvin kaavoituksen, asuntotuotannon ja liikennesuunnittelun tavoitteet vuonna 2016, osoittaa Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksen (MAL-sopimus) ensimmäinen seurantaraportti. Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan sopimuksen alku on onnistunut ja Helsingin seudun kunnat ovat tehneet hyvää työtä asuntojen tuotannossa, kaavoituksessa ja liikenteen kehittämisessä. Helsingin seudulla […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti